10.7 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Érseki látogatás Tápiószőlősön

Első alkalommal tett látogatást Tápiószőlősön Kalocsa-Kecskeméti érsek. Március 4-én útban Vác felé áll meg településünkön Dr. Bábel Balázs Kecskemét-Kalocsai érsek, metropolita és mutatott be szentmisét a Szt. Orbán plébániatemplomban. A zsúfolásig megtelt templomban Molnár István ministráns köszöntötte érsek atyát az egyházközség nevében, majd áhítatos lélekkel hallgathattuk szentbeszédében a nagyböjti tanítását. A szentmisén a templom énekkara közreműködött Kovács Attila plébános atya gitárkíséretével.

A főpásztori látogatás természetesen nem céltalanul történt, hiszen Őszi József – a Bagolyvár Birtok tulajdonosának – meghívására érkezett, és a szentmisét követően a birtokon lévő kápolnát szentelte fel. A kápolna melletti helységben került kialakításra egy emlékszoba, amelyben Süle András hagyatéka és személyes tárgyai kerülnek bemutatásra.

Bábel Balázs 1984-1990-ig káplánként szolgált Budapest-Pacsirtatelepen, ahol Süle András volt a plébánosa, így érsek atyát kérték fel a kápolna felszentelésére és az emlékszoba megáldására.

Vonnák László

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...