13.8 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

A hazafiságnak szavakban és főleg a tettekben kell megnyilvánulnia

A Pest megyei 12. számú választókörzetben az országgyűlési választásokon induló pártoknak és jelölteknek lapunk felajánlotta, hogy bemutathassák magukat és programjukat. Interjúnkban most a Kell az Összefogás Párt (KÖSSZ) jelöltjeként Wajand Krisztina mutatkozik be a ceglédi választóknak.                                                                                                                                 


– Kérem mutassa be magát a választóknak, külön figyelemmel a ceglédi vonatkozásokra!

– Szülővárosom Kisújszállás. Pedagógus, felnőtt-oktatási szakértő és művelődésszervező vagyok. Tanulásmódszertant tanítottam középiskolákban.  Szakképzési igazgatóként dolgoztam a Volán Humám Oktatási és Szolgáltató Zrt.-nél. A felnőttképzés teljes területét ismerem. Pedagógiai jellegű OKJ-s képzéseken szakmai vizsgaelnökként találkoztak velem a körzetben élő választópolgárok. Baráti és üzleti kapcsolatokat építve első kézből kaptam információt a város lakóinak problémáiról: Cegléden és Abonyban az egészséges ivóvíz biztosítása családoknak és szikvízüzemeknek. Az időskor biztonságát fontosnak tartók számára, privát nyugdíj megoldásokkal segítettem a lakosságot. Csatlakoztam a „Legyünk Kocsér Jó Gazdái” programhoz. Több évre szóló közösségfejlesztési és kulturális jellegű, közösségi cselekvést szorgalmazó, lokálpatriotizmust fejlesztő programra tettem javaslatot.

 – Miért döntött úgy, hogy indul a mostani választásokon?

– A helyi érdekek kiszolgálása és az emberek szeretetének viszonzása vezetett a választási körzetben való elindulásra, az itt élők életminőségét és elégedettségét célozva, értük indultam el. Fontos döntés előtt állnak a választók, velem együtt, jó példát kell mutatnunk a demokráciáról. Arról, hogy megbeszélve közös dolgainkat cselekedni is életbevágó. A ma hazafisága a szavakban és a tettekben nyilvánul meg.

– Mit, miket tart a legégetőbb ügyeknek, problémáknak a körzetben? És ezekre milyen megoldást javasol?

– Fontosnak tartom, hogy a helyben képződött adók nagyobb arányban maradjanak a településen. Ezen pénzeszközök felhasználásában is nagyobb szerepet kell, hogy kapjanak az önkormányzatok. A központosított pénzek elosztásában gyakran a helyi érdekek nem érvényesülnek kellőképpen.

Nem átlátható a központi pénzek újraelosztása. Az érintett települések kevesebbet kapnak, mint ami a fejlődésükhöz szükséges. Nagy hátrány, hogy a térségben nincs autópálya és a tervezett négysávos út nem épül meg az M5-ös autópályáig. Ez hátráltatja a térség termelési célú beruházásainak ide telepedését. Veszélyes a 311-es út (Cegléd és Nagykáta között), melyet szélesíteni és felújítani kellene.

A választók által megfogalmazott problémák a következők: A város szívében balesetveszélyes a felfestéssel kijelölt körforgalom; A csapadékvíz elvezetése javult, de a Szabadság téren szinte mindenütt áll az esővíz, a járdák szintezése sem jó; A drága pénzen kialakított játszóteret nem lehet megközelíteni, mert bokáig érő esővíz van; Néhány utca este járhatatlan a világítás gyengesége miatt; A nevelőszülők számára a nevelt gyermekek után nem emelték immár tíz éve az ellátmányt; A roma felzárkóztatásra kapott uniós pénzek nem jutnak le a régióba; Sok szakorvos hiányzik. A környező kis településen élőknek gyakran heteket kell várni a laborvizsgálatra; Van olyan település, ahol teljesen hiányzik a szennyvíz csatornázás; A  települések közötti összekötő utak állapota rossz, sok a kátyú; A pedagógusok túlterhelésük és az adminisztrációs terheik csökkentését kérik; Az emberek a hivatalokban és az iskolákban félnek elmondani a véleményüket, mert úgy érzik, hogy állástalanokká válnak; Nagyon sok a településeken a százezer forint alatti bevétellel rendelkező nyugdíjas és dolgozó; A devizahiteles és a Questor-károsultak problémáira nem kaptak megoldást; A 2000 fő alatti kistelepülések félnek attól, hogy az önálló önkormányzatokat a jelenlegi kormány megszünteti. Ezeket a feladatokat szeretném megoldani a Kell Az Összefogás Párt képviselőjeként.

– Hogyan foglalható össze röviden az a program, amit Ön képvisel?

– A Kell Az Összefogás Párt legfontosabb feladata a mélyszegénységben élők helyzetének javítása, kiút mutatása a nyomorból!

Alkotmányos jog az élethez való jog, minden magyar állampolgár számára!

A KÖSSZ Párt olyan politikai szerveződés, amely erkölcsi és értékrendjét tekintve tradicionális, a haladó európai értékeket, a demokráciát és az ökoszociális piacgazdaságot vezérfonalként fogadja el, a nemzeti értékek megőrzését és képviseletét feladatának tekinti. Társadalomszemléletében szociális, célja olyan Magyarország kialakítása, amely a társadalom minden tagjának egyenlő esélyt biztosít az előrehaladáshoz, ahol a környezettel harmóniában élő ember megteremtheti a jövő generációi számára a fenntartható környezeti és gazdasági feltételeket.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....