13.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Ülésezett a képviselő-testület

Csütörtökön tartotta munkaterv szerinti rendes ülését Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A tárgyalási napon több mint harminc témában született határozat. A beszámolók mellett pályázati lehetőségek kihasználásáról és az óvodai jelentkezés időpontjáról is döntés született.

A képviselők elfogadták a Magyar Vöröskereszt Pest megyei szervezetének beszámolóját a „Gondoskodás” Hajléktalanokat Ellátó intézmény 2017-es feladatellátásáról. Feladatátvállalási szerződés keretében a szervezet biztosítja az átmeneti szállás, éjjeli menedékhely és nappali melegedő működtetését, valamint az utcai gondozó szolgálat ellátását. Hasonló szerződéses viszonyban a családok átmeneti otthona ellátást is a Magyar Vöröskereszt Pest megyei szervezete biztosítja 2018-tól – erről is döntés született.

A fogyatékos személyek nappali ellátását végző IRMÁK Közhasznú Nonprofit Kht. is tájékoztatót adott az elvégzett feladatokról. A szakmai munkáról szóló beszámolót a képviselő-testület elfogadta.

Elfogadták a Ceglédi Városi Könyvtár 2017-évi szakmai beszámolóját, valamint ez évi munkatervét.

A képviselő-testület még tavaly augusztusban kifejezte szándékát, hogy intézményátszervezést hajt végre a Széchenyi úti Óvoda tagóvodájaként működő ugyeri tagóvodában 2018 szeptember 1-jétől. A folyamat mostanra eljutott oda, hogy a bővítés az alapító okiratba is bekerült, így szeptembertől a maximális gyereklétszám 75-re nőtt az említett tagóvodában.  E mellett ingatlanhasznosítási szerződést is kötött az önkormányzat a Ceglédi Tankerületi Központtal az Örkényi úton található ingatlan egy részének óvodai ellátási célú használatára.

Meghatározták az önkormányzati fenntartású óvodák beiratkozási idejét is: május 2-án és 3-án jelentkezhetnek a gyermekek a kiválasztott óvodákba. Szintén ebben a napirendben meghatározták az óvodák nyári zárva tartási idejét is.

Cegléd Város Önkormányzata évek óta támogatást nyújt gyermekek nyári napközbeni felügyeletének működtetéséhez, amelyet a város általános iskoláiban tanuló 6-10 éves korosztály vehet igénybe. 2017-ben a gyermekek nyári felügyeletét szűk egy hónapon keresztül a Táncsics iskola vállalta a Budai úti intézményében. Idén – június 18. és július 20. között – munkanapokon az érintett korosztály változatlan helyszínen veheti igénybe a nyári napközbeni ellátást.

A képviselők elfogadták a 2018. évi közbeszerzési tervet, döntés született, hogy a GULAG-GUPVI Emlékhely kialakítása kapcsán az önkormányzat lemond a vételi jogának gyakorlásáról a Magyar Állam javára, és elfogadták a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vételi ajánlatát az épülő M4-es nyomvonala által érintett önkormányzati területekre vonatkozóan.

A képviselő-testület döntött vállalkozói készségek fejlesztése és hátrányos helyzetű csoportok segítését célzó pályázat benyújtásáról, Cegléd környezetvédelmi programjának felülvizsgálatáról, valamint arról, hogy a vidékfejlesztési program keretében „Cegléd – Gerje menti tanösvény kialakítása” címmel szintén pályázatot nyújt be.

A bizottsági elnökök beszámoltak az önkormányzati pályázati keretek felhasználásáról – amelyet a képviselők elfogadtak.

Csuri Károly két önálló képviselői indítványt is benyújtott. A képviselő a ceglédi sportszervezetek finanszírozásának átszervezéséről szóló indítványát visszavonta. A másik indítványban azt kérte, hogy az Elios Zrt- által végzett ceglédi közvilágítás korszerűsítését vizsgáló OLAF-jelentés megküldését határozatban kérje a Kormánytól Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Az indítványban megfogalmazottakat egyhangú szavazattal támogatta a képviselő-testület.

A képviselő-testület döntéseiről bővebben a cegled.hu oldalon tájékozódhatnak.

Szokolai Attila

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Ha a választásokon valami fontos dolog múlna, már rég betiltották volna.
    Szavazz érvénytelenül, hogy lássák, nem kérünk senkiből! Politikusok helyett mindig mindenben a lakosság döntsön! A hatalom, az alá-fölérendeltségen alapuló hierarchikus rendszer célja a többség kizsákmányolása és a lopás.

    https://hu-hu.facebook.com/AnarchistakKozossege/

    https://www.facebook.com/Elegunkvan/

    https://www.youtube.com/watch?v=cOd3zuaiGoM

    Az érvénytelen szavazólapra írj egy (A) jelet!

    https://www.youtube.com/watch?v=5RXhP9CT9Nc

    Szabadság! Egyenlőség! Testvériség!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....