20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Újabb gépjárművet kapott a Tápiószőlősi Polgárőr Egyesület

Használt, de jó állapotban lévő szolgálati gépjárműveket adott át a polgárőr egyesületeknek az Országos Rendőr-főkapitányág. A Pest megyei szervezetek számára (köztük a Tápiószőlősi Polgárőr Egyesület részére is) Papp Károly országos rendőrfőkapitány adta át az autókat ünnepélyes keretek között 2018. március 14-én, Budapesten.

Ezt követően, 2018. március 17-én az Egyesület, a tagjai számára rendezett, vacsorával egybekötött átadó ünnepséget, melyen dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetég Elnöke adta át használatra az új szolgálati gépjárművet.

A 2000-ben alakult szőlősi Polgárőr Egyesület számára ez nagy jelentőséggel bírt, hiszen szinte a kezdetek óta egy ma már 19 éves, leromlott állapotú Opel Corsa Combo gépjárművel biztosította a rendszeres szolgálatot. Az utóbbi időben, csak jelentős anyagi ráfordítással lehetett az autó műszaki állapotát elfogadható szinten tartani. Ezt sikerült most egy korszerűbb, komfortosabb 6 éves Opel Astrára cserélni.

A Tápiószőlősi Polgárőr Egyesület aktív résztvevője a helyi közéletnek. A jelenleg 41 főt (köztük 4 ifjú polgárőrt) számláló szervezet rendszeres éjszakai és nappali szolgálatot lát el önállóan és/vagy a rendőrséggel. Minden egyes községi és sport rendezvény biztonságos lebonyolításában részt vesz. Fontos feladata az egyesületnek a gyermekek biztonságos megérkezésének felügyelete a helyi általános iskolánál minden reggel. A Polgárőrség a működését a tagok hozzájárulásából, támogatásokból (köztük ki kell emelni az önkormányzat segítségét) és pályázatokból biztosítja.

Az újabb gépjárművel jelentős minőségi javulás fog bekövetkezni az Egyesület életében.

Papp Gábor

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....