6.7 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Ötödik bajnoki címüket szerezték a Lőrincz-testvérek

Szombaton a Miskolci Egyetemi Körcsarnok adott otthont a 2018. évi felnőtt kötöttfogású országos bajnokságnak. A 90 birkózót felvonultató bajnokságon rajthoz állt a teljes válogatott. A Ceglédi VSE TS Integral 7 fővel képviseltette magát és a Honvédot is 3 ceglédi erősítette. A ceglédiek a tíz döntőből ötben voltak érdekeltek és ebből háromban diadalmaskodtak is. A Honvédot erősítő Lőrincz testvérek Tamás és Viktor a 77 és 87 kg-ban szereztek bajnoki címet. Tamás négy magabiztos győzelemmel szerezte meg az újabb bajnoki címet úgy, hogy az ellenfelek egyetlen akció pontot sem tudtak rajta végre hajtani. Viktor négy győzelmet követően jutott a döntőbe ahol az U23-as világ- és Európa-bajnok Szilvássy Erikkel küzdött a bajnoki címért. A mérkőzés szoros küzdelmet hozott és az 1-1 -es végeredményt követően Viktor állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Ezzel mind ketten az ötödik bajnoki címüket szerezték.

A 60 kg -ban a junior korú Török Tamás nagy meglepetésre szerezte meg a bajnoki címet. Tamás egy technikai tus győzelem után az elődöntőben klubtársával Kecskeméti Krisztiánnal küzdött a döntőbe kerülésért, amit végül 3-1 -re nyert meg. Igaz Krisztián a mérkőzés vége előtt pár másodperccel indított egy akciót, de csak a mérkőzés vége után tudta befejezni, így Tamás jutott a döntőbe. Itt Honvédos ellenfelével küzdött a végső győzelemért. Tamás az első menetben egy derékra támadásból levitte ellenfelét és 2 pontos előnyre tett szert. A második menetben a bírók Tamást intették, így 2-1 -re módosult az állás. A leküldést követően az ellenfele meg is pörgette Tamást, de ebből egyből visszatámadott és mögé került az ellenfelének. Ezzel 3-3 lett az állás és az utolsó akciónak köszönhetően Tamás állt nyerésre. Mivel a mérkőzés végéig már nem változott az állás így Tamás a két héttel ezelőtti U23 -as bajnoki cím után első felnőtt bajnoki címét is megnyerte.

A döntőbe jutott még 55 kg -ban Andrási József két győzelem és a 67 kg -ban Kozák István három győzelem után. Sajnos a döntőben mind a ketten alulmaradtak az ellenfelükkel szemben, így mind a ketten ezüst érmet vehettek át a díj átadón. A csapat versenyben a CVSE a harmadik helyen végzett a Honvéd és az FTC csapatai mögött.

Eredmények
55 kg 2. Andrási József Honvéd
60 kg 1. Török Tamás
3. Kecskeméti Krisztián
67 kg 2. Kozák István
5. Villim István
77 kg 1. Lőrincz Tamás Honvéd
82 kg 5. Medgyes Viktor
87 kg 1. Lőrincz Viktor Honvéd

Csapat verseny:
1. Honvéd
2. FTC
3. CVSE

Szintén szombaton, immáron hetedik alkalommal rendezték meg a kadet kötöttfogású Fekete Gyémánt Kupát. A rangos nemzetközi eseménynek a Tokodi Hegyeskő Általános Iskola tornacsarnoka adott otthont, amin 12 ország, 165 birkózója próbált szerencsét a 11 súlycsoportban. A Ceglédi VSE TS Integral három fővel képviseltette magát a rangos viadalon. A ceglédiek az igen erős mezőnyben két harmadik helyet gyűjtöttek be. Kecskeméti Dávid az 51 kg -ban, Dömök Péter pedig a 80 kg -ban lett bronzérmes. A negyed döntőben Dávidot ukrán, Petit pedig moldovai állította meg. A vigaszágon mind ketten a bronz mérkőzésig jutottak, ahol Dávid Honvédos, Peti pedig cseh ellenfelét verte meggyőző fölénnyel és így az előkelő harmadik helyen végeztek a súlycsoportjukban.

Eredmények
51 kg 3. Kecskeméti Dávid
80 kg 3. Dömök Péter

Pap Ferenc

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....