4.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Cegléd városának ünnepe

Idén április 27-28. között ünnepeljük Cegléd városi rangba lépését.

Április 27-én, pénteken, ismételten városunk ad otthont a „Régi Ritka Mesterségek” konferenciájának.  A nyilvános programok sorát egy igazán kedves és különleges babaház kiállítással nyitjuk meg a Ceglédi Galériában. Áment Éva és Szegedi Eszter munkái egy káprázatos mesevilágot mutatnak be. Biztosak vagyunk benne, hogy sokak számára szívet melengető élményt nyújt a kiállítás. A Kossuth téri programsorozatot egy jól ismert ceglédi zenekar, a Koktél 4U nyitja meg, akik garantáltan jó hangulatot fognak teremteni. 20 órától egy országos hírű ceglédi zenekart, a Zanzibárt köszönthetjük ismét a hazai színpadon. A programok sorát a méltán népszerű Vad Fruttik zenekar zárja, akik mindig remek hangulatú koncertet adnak, és bizonyára nem lesz ez másképpen most sem.

Másnap, április 28-án az egész napos programok sorát 10 órakor hagyományőrző bemutatóval nyitjuk meg. A műsorban fellépnek a SZKKIÓ Magyarok Nagyasszonya Katolikus Tagóvoda Eötvös téri nagycsoportosai, a Cegléd Táncegyüttes, a Református Általános Iskola és Óvoda néptánccsoportjai, a Patkós Irma Művészeti Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és AMI növendékei. A bemutatóval egyidejűleg nyitja meg kapuit a Régi Idők Piacztere. Az Eötvös tér erre a napra családok élményterévé változik. Bábelőadásokkal, fajátékokkal, Mesélő Múzeummal, körhintával, a Füle Tanya állatsimogatójával kedveskedünk a családoknak. A nap folyamán kézművesek és termelők minőségi portékáival, kézműves és mesterség bemutatókkal és Kádár Ferkó Fotószínházával varázsoljuk ide a régi idők piactereinek oly meghitt hangulatát. Ebben az évben is egy középkori lovagi tornával idézzük meg azokat az időket, amikor Cegléd város lett. A Ceglédi Ifjúsági Önkormányzat az idén 7. alkalommal rendezi meg a Ceglédi Utcazene Fesztivált. A mára már nemzetközivé vált fesztivál idén is megtölti városunkat kiváló amatőr zenészekkel. Ebben az évben 12 fellépő mutatkozik be a város 12 pontján, többek között az ezen a napon lezárt Rákóczi úton. Nagy öröm számunkra, hogy a szombati nap egyik sztárfellépője, a Honeybeast zsűrizi a fesztivál zenekarait. A színpad műsorfolyamát délután a ceglédi táncegyüttesek bemutatójával nyitjuk meg. Látható lesz a Relevé Tánciskola, a Joydance TSE Zumba csoportja,Duende Tánciskola gyerek zumba bemutatója, valamint a Hastánc Duó. Fél nyolckor a húrok közé csap a Honeybeast zenekar, remélhetőleg sokak örömére. Mivel nagyon sokan kedvelték, így idén sem maradhat el a Városnapok programsorozatának egyik leglátványosabb eleme, a fényfestés. Ebben az évben még több épületet színesítünk meg. Az egésznapos programok sorát Magyaroroszág egyik legismertebb alternatív zenekara, a Péterfy Bori & Love Band zárja. Természetesen sokféle ízletes étel és ital is várja azokat, akik kilátogatnak a kétnapos rendezvénysorozatunkra.

A Városnapok programjain kívül szeretnénk figyelmükbe ajánlani még két nagyszerű rendezvényt. Április 30-án a Jazz világnapján ismét egy különleges perfomanszt láthatnak a Vasútállomásra kilátogatók és átutazók a Cam Bori formáció jóvoltából.  Talán sokan nem is tudnak róla, de Cegléd városa a nemzetközi és hazai jazz élet fontos színhelye volt a Róna Jazz Fesztiváloknak köszönhetően. Erre emlékezünk fél 7-től a Kossuth Művelődési Központban egy nagy örömzenéléssel, többek között olyan remek és elismert jazz zenészekkel, mint Sárik Péter, Berki Tamás, Csík Gusztáv, Szakcsi Lakatos Béla, Farkas Gábor Gábriel.

Reméljük, hogy a színes programkínálatunkban mindenki megtalálja a kedvencét és minél többen kilátogatnak a Cegléd város ünnepére!

Jöjjenek el és ünnepeljük együtt Cegléd városát!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...