12.7 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Ízelítő a Tápiószőlősi Református Iskola élménygazdag programjaiból

Az intézmény az elmúlt 5 évben jelentős fejlődésen ment keresztül. A minőségi oktató és nevelő munka mellett színes és tartalmas tevékenységekkel igyekszünk gazdagítani a gyermekek mindennapjait mindkét településen. A tanulók érdeklődésüknek megfelelően több lehetőség közül választhatnak, versenysportok, tanulmányi versenyek, témahetek és projektek. Ez idő alatt a bővülő kapcsolataink hatására határokon innen és túl programokon, pályázatokon veszünk részt.

Évek óta benevez iskolánk a SzékelyKapuk – ZöldKapuk nemzetközi versenyre, ahol mindig jó eredményt érnek el a tanulóink. A verseny két részből tevődik össze, az egyik a betlehemezés a másik pedig a környezetvédelmi témájú rajzpályázat. Az idei rajzok, az „Életfa” témában készültek. A több éves, sikeres szereplés eredményéül, iskolánk elnyerte a „A közép- kelet európai közösségi kultúra ápolásának és a környezettudatos közösségi élet társadalmi előmozdításának kiváló műhelye” címet, a pályázó pedagógusaink arany és ezüst minősítésben részesültek, míg tanulóink tengerparti táborozást nyertek Horvátországban.

Márciusban tartottuk meg iskolánkban, az Egészségnapot, melyre az ovisainkat és a szülőket is meghívtuk. Ez a nap az egészségről szólt az egészségért. A programok összeállításánál az volt a célunk, hogy felhívjuk tanulóink figyelmét az egészséges életvitel kialakítására. Már hetekkel korábban elkezdődött az előzetes feladatok megoldása. Tanulóink osztályfőnökeik segítségével készítettek az egészséges életmódra utaló kitűzőket, címerpajzsokat, sárgarépából reggeli kóstolót. Az egészségvédelmi nap reggelén forró, finom teával várták társaikat, tanáraikat a 8. osztályos lányok. Volt Bolhapiac, reggeli torna, karate bemutató a gyülekezés ideje alatt. Szülői segítséggel készültek a finomabbnál-finomabb vitamintálak, az ötletesebbnél-ötletesebb zöldség és gyümölcsszobrok. Az 5.-6. osztályosok a helyes táplálkozásról, és az internetes zaklatás veszélyeiről hallgathattak előadást. Drogprevenciós szakember figyelmeztette a 7. – 8. osztályosokat a rájuk leselkedő veszélyekre. Védőnői segítséggel a kamaszkor testi-lelki változásairól kaptak felvilágosítást. Magyariné Birta Magdolna jóvoltából erdélyi ízek is kerültek az asztalunkra. Nagy élményt jelentett Hegedűs László világbajnok TRIÁL-os bemutatója, a HEGESHOW. Köszönjük neki, hogy eljött hozzánk és még izgalmasabbá tette a napunkat mutatványaival. Kora délután szellemi, ügyességi verseny volt, melyen az osztályok öt fős csapatai vettek részt. Reméljük, hogy diákjaink élvezték ezt a napot és sok érdekes információval lettek gazdagabbak, amit az életük során fel tudnak használni. Köszönjük mindenki segítő közreműködését, támogatását! EGÉSZSÉGÜNKRE!

Az intézmény jelenleg részt vesz az Erasmus+ pályázaton, melyhez rajtunk kívül 5 ország 5 iskolája is csatlakozott (Lengyelország, Olaszország, Portugália, Észtország, Litvánia). A projekt célja a környezettudatos gondolkodásra nevelés, módszerek, innovációk, jógyakorlatok cseréje a tanórák között. Emellett a diákok fejlesztik, nyelvtudásukat és tudatosabbá válhatnak felnőttként a környezettudatos gazdaság alkalmazásában. Jelenleg, 3 tanulónk és két pedagógusunk Lengyelországban képviseli iskolánkat. Ebben a tanévben a portugál iskola is vendégül látott már bennünket.
Az idei évben is megrendezésre kerül a Kihívás Napja, melyen évekig rendszeresen vettünk részt. Ezt a hagyományt folytatva, ebben a tanévben iskolai szinten nevezünk a programra. A tanítási idő alatt, a gyerekek különböző sportfoglalkozásokon vehetnek részt.

Nevelőtestület

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...