20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Birkózó eredmények

Ezen a hétvégén a Ceglédi VSE TS Integral birkózói négy versenyen is szőnyegre léptek. A héten került megrendezésre a kadet Európa-bajnokság Szkopjéban. Macedónia fővárosában a kötöttfogás küzdelmeire péntek, szombat és vasárnap került sor. A válogatottban két ceglédi is lehetőséget kapott. 51 kg-ban Kecskeméti Dávid és 80 kg-ban Dömök Péter. A ceglédiek közül utóbbi kezdte meg a szereplést, aki pénteken lépett szőnyegre. Péter jól kezdett, olasz ellenfelét technikai tussal 10-0-ra győzte le a 16 közé kerülésért. A nyolcad döntőben izraeli versenyző következett, ahol először az ellenfele szerzett vezetést egy intést követően. A második menetben szintén egy intést követően kiegyenlített Péter, majd ezt követően egy akcióját az ellenfele megkontrázta és így 5-1-re módosult az állás, ami a mérkőzés végéig már nem változott. Így ellenfele folytathatta, de a következő fordulóban vereséget szenvedett így Péter számára befejeződött az Európa-bajnokság.
Kecskeméti Dávid másnap, szombaton lengyel birkózó ellen kezdett szintén a 16 közé jutásért. A lengyel birkózó kezdett jobban aki egy levitel és pörgetés után 4-0-ra elhúzott. A második menetben Dávid állásból eldobta ellenfelét és ezzel 4-4 lett az állás ami neki kedvezett. Majd a folytatásban Dávid újból akciót indított, amit az ellenfele megkontrázott és így a lengyel versenyző átvette a vezetést 6-4-re, ami a mérkőzés végéig már nem változott. A lengyel birkózó a következő fordulóban még nyert egy mérkőzést, de a negyed döntőben vereséget szenvedett és ezzel Dávid számára is befejeződött az Európa-bajnokság.
Dömök Péter végül a 10. Kecskeméti Dávid pedig a 14. helyen végzett.

Szombaton Kecskeméten rendezték a felnőtt női és férfi szabadfogású országos bajnokságot Kecskeméten a Mercedes-Benz Sport Akadémia sportcsarnokában.
A ceglédiek hat fővel képviseltették magukat a férfi mezőnyben. A ceglédiek az elmúlt évektől eltérően ebben a fogásnemben is szép eredményeket értek el, mivel hárman is fel állhattak a dobogóra és ez mellett egy ötödik helyet is begyűjtöttek. Sőt ketten a döntőbe is beverekedték magukat. 65 kg-ban Villim István két győzelmet követően, míg Nagy Péter a 79 kg-ban három győzelem után küzdhetett a bajnoki címért. Sajnos a döntőben mind a ketten vereséget szenvedtek. A még junior korosztályú Villim István a nála rutinosabb vasasos ellenfelével nem bírt, Míg Nagy Péter attól a szombathelyi versenyzőtől kapott ki akit idén már kétszer is le tudott győzni. Sajnos Péter a döntő második menetében váll sérülést is szenvedett, de ennek ellenére végig birkózta a mérkőzést, amit már így nem tudott megfordítani.
Szuda Péter is remekül küzdött ezen a napon és három győzelem valamint egy vereséget követően állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Ezzel Villim Istvánhoz hasonlóan mind a ketten első felnőtt szabadfogású bajnoki érmüket szerezték meg.

Eredmények
57 kg 5. Horváth Csaba
65 kg 2. Villim István
79 kg 2. Nagy Péter
92 kg 3. Szuda Péter

A legkisebbek ugyancsak szombaton Jászapátiban a Jász Kupa gyermek és diák II. birkózó gálán vettek részt kilenc fővel. A kicsik is kitettek magukért mivel mindannyian éremmel térhettek haza. Az öt első hely mellet két-két ezüst és bronzérmet is begyűjtöttek.

Eredmények
gyermek
22 kg 1. Csontos Pál
3. Báger Dorina
23 kg 1. Kovács Roland
24 kg 1. Budai Milán

diák II.
29 kg 2. Kovács Zsolt
35 kg 1. Budai Ferenc
2. Manczák Martin
3. Dinyák Benjamin
50 kg 1. Báger Roland

Vasárnap az utolsó junior kötöttfogású válogatót rendezték Csolnokon aminek a tétje a válogatottság kivívása volt. A ceglédiek hét fővel képviseltették magukat. Kecskeméti Krisztián az 55, Török Tamás a 60 kg-ban nem talált legyőzőre és ezzel mind a ketten kivívták a válogatottságot az idei évre. Ezen kívül a ceglédiek egy ezüst és egy bronzérem mellet, két negyedik és egy ötödik helyet is megszereztek. Cegléd ezzel a csapatverseny első helyén végzett az FTC és a Dorog csapatai előtt.

Eredmények
55 kg 1. Kecskeméti Krisztián
60 kg 1. Török Tamás
65 kg 3. Kovács Árpád
5. Villim István
77 kg 2. Mohella Flórián
4. Kovács Béla
82 kg 4. Medgyes Viktor

Csapatverseny
1. Cegléd
2. FTC
3. Dorog

Pap Ferenc

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....