8.3 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Medvét láttak az abonyi iskolában

Nem a megszokott kerékvágásban indult a Pest megyei Abony lakóinak hete. Hétfő hajnalban többen is láttak medvét, békésen bandukolt a házak között. Nem maradt sokáig, a helyi általános iskola erdős, fás kertjén át távozott. Korán indulnak munkába a helyiek, a legtöbben ugyanis a közeli Szolnokra vagy Ceglédre járnak dolgozni. Így futhattak össze többen is a mackóval.

Kávé helyett medvére ébredt

Már világos volt, 4 óra 20, amikor a Batthyány utca 23. szám alatt a családfő a reggeli kávéját kezdte volna inni a teraszon, a hajnali madárcsicsergést hallgatva. Ám furcsa mozgásra lett figyelmes. – Először azt hittem, a szemem káprázik: egy medve sétálgatott az úton. Szóltam a fiamnak, ő is lássa. Ezután ki-mentem a kapuhoz, ekkor a medve rám nézett és elfutott az ellenkező irányba – mesélte a Borsnak Aranyos Péter, aki sokkos állapotban állt ki az utcára. Félt, nehogy bárki véletlenül belefusson az egyméteres jó­szágba. Ilyenkor ugyanis már sokan járnak biciklivel. Persze Péter hiába hívta a rendőröket, nem vették komolyan a dolgot. Újra és újra azt kérdezgették tőle, nem kutyát látott-e. Felesége sem hitte volna el, ha nem látja a fia is. Hajnalban pedig ő is hallotta az utca kutyáit lármázni. – A legrosszabb gyermekkori rémálmom valósult meg. Akkoriban visszatérő álmom volt, hogy megkerget a medve. de hogy mit keres itt az Alföldön, az jó kérdés – hümmögött Péter felesége, Éva.

Péter szemtől szemben állt a vadállattal kora reggel. (Fotó: borsonline.hu)

Ugyanabban az utcában, néhány házzal feljebb egy nő arra ébredt, hogy a vaskapunál mo­toszkál valami. Azt hitte, valaki be akar jönni a kapun. Nyitva volt az ablak, így amikor kinézett, a hajnali homályban ő is megpillantotta a medvét.

Lassan, jellegzetesen cammogott el a ház előtt. – Szóltam a férjemnek, de ő is azt mondta, biztos csak egy kutya volt. De most már biztos vagyok benne, hogy medvét láttam – mesélte a szomszédasszony, de még őt is kinevették a rendőrök, „medvének látszó tárgyként” kezelték az ügyet.

Átugrotta az iskolaudvart

Ám volt egy harmadik találkozó is. Bíró Imre is munkába indult, amikor az iskola előtt összetalálkozott a vadállattal. Ahogy meglátta, rögtön leszállt a bicikliről, gondolta, jobb egy nagy kutya mellett nem eltekerni. Annál nagyobb volt a döbbenet, amikor rájött, egészen mást lát. – Először tényleg kutyának hittem, de láttam a furcsa, hullámzó mozgását. Aztán egyetlen kapaszkodással átugrotta az iskola udvarát, már biztos voltam benne, mit láttam – mesélte lapunknak Imre.

Az iskola kisebbik, városszéli épületében tegnap több száz gyermek szórakozott a vakáció­hoz közeledve egy sportnapon. A szülők nem hittek a fülüknek, amikor hallották a híreket. Délutánra viszont a rendőrök is visszatértek, nyomokat keresve. A takarítóktól a Bors annyit tu­dott meg, kétszer is körbejártak, reggel és este, de nem találták a mackó nyomait.

A rendőrség megerősítette a bejelentést, az iskola vezetősége viszont nem akart nyilatkozni az ügyben.

borsonline.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...