12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

A Közgázban végzett, TDK-t nyert: Terék Balázs

Levél Terék Balázstól, az ELTE Tudományos és Diákköri Konferenciájának első helyezettjétől

Mindig örömmel fogadjuk volt tanítványaink beszámolóit, ez utóbbi a napokban érkezett:

A ceglédi Közgázban 2014-ben végeztem marketing „specializáción”, ahol Rétfalvi Dominika és Sági Ferenc voltak az osztályfőnökeim. Elképesztően értékes 5 évet töltöttem el az iskola falai között rengeteg élménnyel és persze csalódással együtt, de ezek mind szükségesek voltak ahhoz, hogy formáljanak a további utam során. Véleményem szerint a középiskolai évek egyik legmeghatározóbb része az a tanár-diák viszony kiépítése, amin keresztül a diákok mind szakmailag, mind emberileg képesek felnézni az oktatóikra és példaképként tekinteni rájuk. Szerencsére ez az én esetemben is megadatott Kovács Zoltán tanár úrral, aki ezek mellett a kedvenc tárgyamat, történelmet tanított számomra. Négy évvel ezelőtt a tanár úr tanácsadása mellett mindösszesen egy öt oldalas beadandót kellett írni társadalomismeret középfokú érettségire, most pedig egy 56 oldalas dolgozattal lettem első helyezett az ELTE Tudományos és Diákköri Konferenciáján (TDK).

A dolgozat létrejötte nem volt egyszerű, de szerencsére egy nagyon felkészült konzulenssel, Romsics Gergellyel sikerült közel három hónap alatt egy igényes munkát az asztalra tenni. A dolgozat a nemzetközi kapcsolatok elméletei mentén íródott. Arra a kérdésre kereste a választ, hogy a nemzetközi rendszerben a Goethe Intézet (német kulturális diplomáciai eszköz) viselkedését a puha hatalomfajta vagy a normatív hatalomfajta képes magyarázni. A választ erre a kvantitatív szövegelemzés módszertanával kerestem, a manapság nagyon elterjedt közösségi média elemzésén keresztül. A konferencián az összes dolgozat prezentálásra került a zsűri előtt. Az értékelések alapján az én dolgozatom kiemelkedett módszertanában, valamint a prezentáció felépítésében.

A mindennapjaimban azon munkálkodom, hogy egy olyan ökoszisztémát építsek magam köré, amely képes a környezeti változásokra a leghatékonyabb választ nyújtani. Ennek az elemei: egyetem, szakkollégium, munkahely. Szeptembertől terveim szerint a Corvinus vezetés és szervezés mesterszakán folytatom tanulmányaimat, ahol készülök egy külföldi menedzsment programban is részt venni. A Szakkollégiumban érdekes kurzusok hallgatása mellett a szervezet működtetésében is vállaltam szerepet a Diákbizottság tagjaként. A jövőben tervezek vezetői pozíciót is betölteni, ami egy óriási megtiszteltetés lenne számomra. A munkahelyeket tekintve már dolgoztam az állami szférában, láttam akadémiai céget funkcionálni, legutóbb az IBM-nél ismerkedtem meg a nagy vállalati folyamatokkal. Szeptembertől pedig egy zöldenergiával és elektromobilitással foglalkozó üzleti tanácsadó cégnél folytatom az építkezést.

A Közgáznak mindig is hálával fogok tartozni, hogy elindított ezen az úton. Az élmények és legjobb barátságok, amiket kaptam az iskolától, a legfontosabb részei az életemnek. Bízom abban, hogy mindezért cserében képes leszek valamilyen formában vissza is adni az iskolámnak.  A Közgáz minden diák számára biztosítja az eszközöket egy sikeres úthoz, talán három dolgot kell saját magunkban tisztázni: tisztelet, alázat és szorgalom.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....