8.9 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Medgyessy olimpiára készül

Bekerült a 3×3-as magyar női kosárlabda-válogatottba Medgyessy Dóra, aki a „rendes” kosárlabda helyett a kispályát választotta. Döntésének oka, hogy a 3×3-as kosárlabda szerepelni fog a 2020-as tokiói olimpia műsorán, amire jó eséllyel jut ki Medgyessy csapata.
A magyar női válogatott Manilában vesz részt a 3×3-as kosárlabda-világbajnokságon és bejutottak a negyeddöntőbe, miután Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese a csoportkörben 20-14-re verte a hollandokat, majd 19-14-re kikapott a spanyoloktól, aztán 16-13-ra legyőzte a németeket, végül pedig 18-15-tel bizonyult jobbnak a házigazdáknál. A D jelű ötösben a spanyol, a holland és a tavaly vb-ezüstérmes magyar csapat is 3/1-es mérleggel zárt, a magyarok több dobott ponttal csoportmásodikként léptek tovább a spanyolok mögött a nyolc közé. A vb honlapja szerint a keddi negyeddöntőben – amely magyar idő szerint 9.40 órakor kezdődik – Kína lesz az ellenfél. A magyar válogatottat Bozóki Bettina, Medgyessy Dóra, Ruják Nóra és Theodoreán Alexandra alkotja a Fülöp-szigeteken.
A 3×3-as kosárlabdában tíz percig vagy 21 pontig tart a mérkőzés, melyet egy palánkra vívnak a háromfős – egy cserével kiegészülő – csapatok. Minden dobás egy pontot ér, kivéve a köríven kívülieket, melyekért két pont jár. A meccsenkénti egy időkérésnél csak a játékosok lehetnek jelen, a szövetségi kapitány nem.
– Nem volt egyszerű a döntés, de a nagy álmon, hogy olimpián szerepeljek – fogalmazott a Borsnak Medgyessy. – A 3×3-as kosárlabdában pedig erre nagyobb esélyünk van. Ha ki tudunk jutni Tokióba, akkor elégedetten intek majd búcsút a sportágnak, mert ötkarikás játékokon való szereplés nem minden embernek adatik meg.
Forrás: Bors / Index

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...