10.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

“Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó!”

Kovács Lacee ceglédi crossfit Európa bajnok, aki aktív sportolói pályafutása befejezése után sikeres edzői karriert épít. Közösségi oldalára azonban a napokban nem a sporttal kapcsolatos, hanem 90 éves ceglédi nagymamájával (Szalkári Lászlóné) kapcsolatos élményét írta meg.

„Gyerekként 10 éves koromig együtt laktam édesanyámmal és a nagymamámmal. Ezután anyukámmal elköltöztünk, de továbbra is mamához jártam ebédelni, így szinte minden nap találkoztunk. A judo és a főiskola révén elkerültem Ceglédről, de így is meglátogattam őt, amikor csak tehettem. Nincs ez másként mostanában sem, pedig már felnőtté lettem, ő pedig idén decemberben lesz 91 éves.

Pár évvel ezelőtt beszélgettünk és arra terelődött a szó, hogy miért vagyok oda annyira a tengerpartokért, amikor ott van a Balaton vagy Velencei-tó, és ezek a helyek is nagyon szépek?! Ekkor derült ki, hogy ő még sosem látta a tengert – így hát honnan is tudhatta volna a különbséget? -, pedig 80+ éves életkorban járt már akkoriban is. Aznap mondtam neki, hogy: “Mama, én egyszer elviszlek a tengerhez, hogy a saját szemeddel lásd miről beszélek, amikor azt mondom, hogy kék víz, a hullámok zaja, sós levegő és pálmafák…”

A hétvégén eljött az ideje ennek az utazásnak. Beültünk az autóba és célba vettük a “szlovén riviérát”, de előtte megálltunk a Velencei-tónál – ahol szintén most járt először -, majd a Völgyhíd kávézóban pihentünk, ami az egyik legszebb kilátással rendelkező vendéglátóegység a Balaton körül. Nem volt rohanás, így pár órával később naplemente közepette pillantotta meg a tengert.

Sétálgatás és nézelődés után sikerült rábeszélnem, hogy kóstolja meg a vizet, hiszen Kókusszal (Lacee kisfia) akárhányszor tenger- vagy óceánpartra utazunk az az első dolgunk, hogy leellenőrizzük valóban sós-e a víz. Klassz volt látni es hallani a 90 éves nagymamámtól azt a gyermeki meglepettséget, amikor bebizonyosodott, hogy ez “Ilyen sós? Nahááát!”:-)

Én betartottam a szavam és azt hiszem ő sem bánta meg, hogy engedett a noszogatásnak!”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...