15 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Bükki barangolók

„A hegyekben nemcsak az elénk táruló nagyszerű látványokban gyönyörködhetünk. A hegyek az élet iskoláját jelentik számunkra, ahol megtanuljuk elviselni a nehézségeket a cél felé vezető úton. Kölcsönösen segítjük egymást a nehéz percekben, együtt élvezzük a csendet, és a hegyek nagyságával s fenségével szemben felismerjük saját kicsinységünket.”- írta Szent II. János Pál pápa, aki a természet szerelmese és az ifjúság pápája volt.

Jó volt szóról-szóra megélni ezeket a sorokat, belefeledkezni a természet szépségeibe gyermekként és felnőttként. Együtt, lihegve kaptatni fel a csúcsra, megtörni, kimerülni és elcsendesedni a célban. Képek és történetek kavarogtak bennünk, képek és szavak törtek elő táborozóinkból. Családias hangulat, mély lelkiség, őszinte figyelem, egymás iránti segítőkészség és bizalom… Olyan fogalmak ezek, amelyekkel ritkán találkozhatunk a hétköznapokban. Jó volt megélni, jó volt veletek megélni…

Természetesen a táborok hagyományos játékai (számháború, zászlós) mellett, az idei évben Mátyás királyról is megemlékeztünk, újrajátszottuk a foci VB meccseit, röplabdáztunk és a nagy kedvenc, a terepfutás sem maradhatott ki a programokból. Színházasdi, Ki mit tud? és az év újdonsága,  a Just Dance adták estéink fénypontját. Rengeteg program, némi szabadidővel fűszerezve- jelentette 51 tanulónk egyhetes felsőtárkányi táborozását.

Egy hét, ami gyorsan eltelt, de mégis rengeteget jelentett és adott nekünk nevelőknek és diákjainknak egyaránt. Ezúton is köszönöm kollégáim szolgálatát, a szülők bizalmát és tanulóink összetartozását.

Sági Anikó SZKKIÓ, táborvezető

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...