14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

A Vörösmarty téri árok

Az itt lakók állandó problémája volt a téren megálló víz. Sikerült azt elérni, hogy egy elvezető árok építésével az esővíz most már elfolyik.

Azaz elfolyna, ha az árkokat valaki kitakarítaná. Sajnos a téren lévő labdarúgó pályát látogatók és a téren lévők nem a szemetesekbe teszik az elhasznált pet palackokat, hanem ahol végeztek kiesik a kezükből, de nemcsak ez hanem egyéb szemét is. Ezt a szél csakis az árokba tereli és az esővíz az elfolyó árok kivezető nyílásába halmozza fel és ezzel eltömöríti ennek elfolyóját, így az esővíz továbbra sem tud elfolyni.

A Vörösmarty tér a mai napokban szépen rendezett, rendszeres nyírják a füvet, a szemeteseket ürítik, különösen akkor ha valamilyen rendezvény van, vagy lesz a téren.

Örömünkre szolgál, hogy  egyre több ilyen rendezvény van.

Az Önkormányzati képviselőnk több éven keresztül azzal biztatott, hogy majd a következő évben a fűvágással együtt a szerződésben ez az ároktakarítás is benne lesz. Sajnos ez a mai napig sem sikerült, mint ahogy a mellékelt fényképen is látszik ez továbbra sincs megoldva. Az igaz, hogy az árokban is levágják a füvet, de a benne felhalmozott szemetet senki nem távolítja el.

Cegléd legnagyobb tere a Vörösmarty tér. Valamikor elhanyagolt, nem ápolt zöld terület volt, bulgár kertészek próbáltak a területen termelni valamit, időnként húsvétkor körhinták és cirkusz verte fel sátraikat.

Ma már szép gondozott kulturált szép szabadidő park van a helyén amit egyre többen használnak ki például hétvégeken.

Ebben az évben például rengetegen voltak az itt megrendezett gyereknapon és a majálison.

Azt gondolom nem sok munkába telne ha az árkokat is sikerülne kitakarítani, ami a Vörösmarty tér további kulturált állapotát tovább növelné.

Mészáros Iván 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...