4.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Állatkínzó tárgyalására hívnak a civilek

A Ceglédi Állatmenhely Nyílt Alapítvány arról tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy augusztus 30-án lesz annak a férfinak a bírósági tárgyalása, aki kocséri tanyáján iszonyatos körülmények között tartotta kutyáit.

A helyszínre hívott Ceglédi Állatmenhely Nyílt Alapítvány értesítette a rendőrséget, a tanya gazdája ellen pedig eljárás indult.

Az alapítvány vezetője akkor ezt írta:

“Az iszonyatos bűz még most is az orromba van, amit a tanyán és körülötte éreztünk! Egy vége felé vegetáló szaporító telep, ahol 5 szerencsétlen kutya várta a megváltást!

A kenneleket a kutyák ürüléke és nagydarab csontok borították és ez volt a fekhelyük is. Víz, ennivaló nem volt előttük! Kettőnek fény sem jutott! A tanya udvara és körülötte csonthalmazok, amit már néhol belepett a fű. Ugyan így a kutya hulla maradványok szétszórva minden felé, aminek már csak a csontjai és szőre mutat arra, hogy ezek valamikor kutyák voltak. Egy helyiségben daráló, mellette fehér szőrcsomók, mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy mire használhatták a darálót!”

Az állatokat menhelyre szállító alapítvány most arról számolt be, hogy augusztus 30-án 14 órakor lesz a kocséri állatkínzó tárgyalása a Nagykőrösi Járásbíróságon.

Az alapítvány azt kéri, hogy minél többen menjenek el és mutassák meg, hogy nem hagyják lesöpörni az asztalról az ügyet. “Itt az idő az összefogásra, álljunk ki értük, legyünk mi a hangjuk!” – hangzik a felhívás.

Bővebben…
Forrás: sztarklikk.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...