12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Láthatatlan táblák!

A Ceglédi Panoráma Fórum oldalán egy olvasó nem régen érdekes témát vetett fel, ami nem más, mint a láthatatlan közúti jelzőtáblák. Arra, hogy kinek a feladata ezek láthatóságát biztosítani és mi a teendő, ha ilyet látunk egy kis utánajárással választ is kaptam.

Amennyiben valaki olyan kereszteződéssel találkozik jártában-keltében, ahol faág, bokor vagy egyéb takarja a jelzőtáblát, akkor többféle lehetősége van ennek a bejelentésére.

Elsősorban a táblák kihelyezését, láthatóságának megteremtését helyi közutak esetén a Várvag Nonprofit Kft. végzi. A helyi közútkezelés, mint adminisztratív feladatkör konkrétan Petrezselyem Gábor úrhoz tartozik. A problémát így elsősorban neki célszerű bejelenteni, akár e-mailben a helyszín pontos megjelölésével, esetleg munkáját segítve egy fényképet mellékelve. Elérhetősége: petrezselyem.gabor@cegledph.hu

Ugyancsak célba érhet a panaszunk, ha a város jegyzőjét (jegyzo@cegledph.hu) vagy Takáts László polgármester urat (polgarmester@cegledph.hu) keressük fel az adott problémával.

A balesetveszély előkerülése érdekében a Városi Rendőrkapitányság is fogadja ezen bejelentéseket és azokat továbbítja az illetékes hatóságnak.

Állami közutak esetén az Állami Közútkezelő a felelős.

Az ingatlan tulajdonosok felelőssége is, hogy az ingatlanokhoz tartozó közterületet karbantartsák. Így ha nem veszélyezteti a saját és mások testi épségét a faágak levágásához nincs szükség semmilyen engedélyre.

Amíg nem oldódik meg a kérdéses útkereszteződésekben a táblák láthatósága, addig pedig marad a fokozott figyelem és a jobb kéz szabály betartása.

Fotók forrása: Balla Attila bejegyzése/ Ceglédi Panoráma Fórum

László Ágnes

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....