17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Döntős a pólóválogatott a berlini világkupán

Döntőbe jutott a magyar férfi vízilabda-válogatott a berlini világkupán, miután az elődöntőben 12-11-re legyőzték az olimpiai és EB-címvédő szerb csapatot.

Märcz Tamás szövetségi kapitány csapata az első percben vezetéshez jutott, onnan viszont a szerbeké volt az első negyed, aminek a végén már 3-1-re vezettek. A félidőre viszont kiegyenlített a magyar válogatott, előbb Jansik Szilárd, majd Bátori Bence dupláztak, így 2-5-ös hátrányból 6-6 lett a szünetre.

A harmadik negyedben ismét a magyar csapat szerezte az első gólt, de Pásztor Mátyás találata után nem tudtak ellépni a szerbek, Bátori harmadik góljával, majd a center Mezei Tamás találatával 8-7-re és 9-8-ra is a magyar válogatott vezetett, az utolsó negyed viszont 9-9-ről indult. Azt a szerbek kezdték góllal, de Kovács és Zalánki góljaival 12-10-re fordított a Märcz-csapat, és innen már csak a szépítésre volt ereje a szerbeknek.

A vasárnapi döntőben azzal az Ausztráliával találkozik majd a magyar csapat, ami ellen a csoportkörben 9-8-ra nyer. Magyarország korábban 1979-ben, 1995-ben és 1999-ben nyert már világkupát.

Elődöntő: Magyarország-Szerbia 12-11 (1-3, 5-3, 3-3, 3-2)

Gólszerzők: Bátori 3, Jansik Sz., Zalánki, Kovács G., Pásztor 2-2, Mezei, ill. Szubotics 3, V. Rasovics, Sz. Rasovics 2-2, Mandics, Rangyelovics, Drasovics, Jaksics

index.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....