4.1 C
Cegléd
2024. március 8. péntek
spot_img

Arany-Napok Nagykőrösön

Szeptember 7-8-9-én rendezték meg az Arany-Napokat nagy sikerrel, sok izgalmas programmal a megújult Cifrakertben, a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ szervezésében. Szeptember 8-án, szombaton hagyományőrző felvonulást rendeztek Arany János tiszteletére, az Arany-út vonalán, az „Arany” városnéző kisvonat kíséretével, mely egész nap közlekedett. A felvonulók útközben többször megálltak és fúvószenekari, illetve néptáncbemutatót tartottak a lakosságnak. A Hősök tere megállójánál a Nagykőrösi Lovas Sportegyesület bemutatta I. Nagy Lajos Király Kőröst Mezővárossá nyilvánító levelének átadása című produkciót.

https://www.facebook.com/onkormanyzati.hireknagykoros/videos/312683899495737/

Mindkét nap neves sztárfellépők énekeltek a Cifrakertben. Szombaton a Cozombolis együttes, a Servet zenekar, Tabáni István, Caramel, vasárnap Szulák Andrea, a Misztrál zenekar, végül Demjén Ferenc élő koncertjére több ezer ember volt kíváncsi.
Szeptember 9-én a Kőrösi Nagy Sportágválasztón az érdeklődők tucatnyi sportággal ismerkedhettek meg. A Magyar Posta is kitelepült, a nap folyamán képeslapokat és borítékokat is lehetett vásárolni. Paprika Jancsi Bábszínháza után Ecsedi Péter és partnere lépett fel, majd a Cifrakert nagyszínpadán adták át a Nagykőrösiek Nagykőrösért díjat több pedagógusnak és vállalkozónak.

FOTÓK az eseményről…

Sorsfordítás – kiállítás Nagykőrösön
Szintén az Arany-Napokhoz kapcsolódva különleges kiállítás nyílt Nagykőrösön a Városháza épülete előtt. A rendhagyó tárlat a paraszti társadalom felszámolását mutatja be képeken és történeteken keresztül. A Sorsfordítás című vándorkiállítás célja az, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a Kádár-korszak elején néhány év alatt a teljes agrártársadalmat belekényszerítették a termelőszövetkezetekbe. A kiállítást Dr. Czira Szabolcs Nagykőrös polgármestere és Földi László országgyűlési képviselő nyitotta meg.

FOTÓK az eseményről…

Polgárrá fogadó ünnepség

Az Arany Napok keretein belül zajlott a polgárrá fogadás is. Az egy év alatti gyerekeket és szüleiket ajándékozzák meg ilyenkor. Az anyukák és apukák fogadalmat tettek, és minden kisgyermek gondviselője 10.000 Ft-os ajándékutalványt, díszes, a gyermek adataival gravírozott fotótartót és 1 szponzori ajándékcsomagot vehetett át a jelenlévő települési képviselőktől. A polgárrá fogadás a térségben, sőt az országban is egyedülálló, Nagykőrösön 16 éve hagyomány.

FOTÓK az eseményről….

Nagykőrösi rekord
Új magyar rekord született Nagykőrösön. A XIX. Nagykőrösi Arany-Napok keretében a Hősök terén 750 diák szavalta és jelelte ugyanis Arany János Toldijának első verszakát jelnyelvi tolmács és Cselóczki Boglárka közreműködésével. A nagykőrösi diákok felállították a legnagyobb létszámmal bemutatott jelelési oktatási tevékenység rekordját és sikerrel döntötték meg a vers vagy dalszöveg – jelelés hazai tömegszerűségi rekordját is.

FOTÓK az eseményről…

https://www.facebook.com/onkormanyzati.hireknagykoros/videos/257485574904614/

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...