11.9 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Ordass-közi öko-játszóház és piac

Szeptember 14-én, az Ordass-közben tartottak első alkalommal Öko-játszóházat és Piac-teret a Köz-Tét civil szervezet szervezésében. A nagysikerű rendezvény céljáról és folytatásáról Pataki Edinát a rendezvény szervezőjét kérdeztem.

– A Közt-Tét szervezet olyan nőkből álló egyesület, mely kezdeményezéseinek alapja a fenntartható fejlődés. Fontos számunkra a környezetvédelem, és szeretnénk is ezért tenni. Ennek első lépése volt a piac megrendezése. Az egyik fő célunk az volt, hogy személyesen is megismerjük a helyi termelőket, megkóstolhassuk a termékeiket, és közvetlen kapcsolatot tudjunk velük kialakítani. Mindez fontos azért, hogy a ceglédi lakosokat ösztönözzük a helyben előállított, jó minőségű termékek fogyasztására.

A másik törekvésünk, a minél kevesebb hulladéktermelés volt. A műanyag poharat sikerült teljesen kikerülnünk. Kértük a piacra látogatókat, hogy hozzanak magukkal bögrét, illetve a helyszínen is biztosítottunk számukra. A műanyag zacskó felhasználást is jelentősen tudtuk csökkenteni. Ezt helyben, pamut pólókból készített textilszatyrokkal értük el. Mindezek mellett szelektív hulladékgyűjtőket helyeztünk el az Ordass köz területén.

Az Öko-játszóház szintén a környezetvédelemről szólt, ahol játékos formában ismerkedhettek meg a gyerekek a szelektív hulladékgyűjtéssel, a tudatos vásárlással és a komposztálással.

A piac nagyon jól sikerült, rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Szeretnénk rendszeresen megrendezni, illetve a fenntarthatóság és környezetvédelem témában más programokat is szervezni. Szívesen várjuk olyan termelők és kézművesek jelentkezését, akik törekednek a környezettudatos termelésre és megmutatnák termékeiket, hogy velük együtt próbáljuk pozitív irányba terelni a vásárlási szokásokat. Elérhetőség: Pataki Edina 06-30/437-4364.

László Ágnes

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...