17.3 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Érzékenyítő nap Abonyban

Az Egyedül nem megy alapítvány 2018. szeptember 21-én rendezte meg az abonyi Kossuth téren és a művelődési házban a második érzékenyítő napját. Az alapítvány Járdányné Dóka Mária vezetésével a környék fogyatékkal élő gyermekeit és felnőtteket segíti. A nap létrejöttének a célja nem más, mint, hogy jusson el minden emberhez az összefogás ereje, szélesebb körben ismerjék meg az alapítvány munkáját.

Az idei program egy hatalmas, látványos flashmob-bal vette kezdetét az alapítvány tagjaival és a város oktatási intézményeinek diákjaival. A megnyitó keretén belül az Álmodd meg a csodát című rajzpályázat díjátadására is sor került, rengeteg rajz érkezett helyi óvódásoktól, iskolásoktól.

A sérült fiatalok nappali ellátása is rendezett az önkormányzatnak köszönhetően. A hangterápiás -, zeneterápiás – és a kézműves foglakozások rendkívül fejlesztik a mozgás koordinációs és a szellemi képességét a sérült fiataloknak. Egy éve indított a csoport nemez-szakkört, az alkotásokat az idelátogatók megtekinthették kiállítás formájában és lehetőség volt vásárlásra is.

A nap folyamán a zeneterápiás csoport és a középiskolások közös táncos, zenés, filmes produkciójának lehettünk szemtanúi. A kerekasztal beszélgetés fő témája a célok és a lehetőségek a vezetőség és a segítő szervezetek között. Az alapítvány kiemelkedő vágya egy fejlesztőház és egy nyitott műhely, ahol fogyatékkal élők és az egészséges fiatalok közösen, egyenrangú társként tudnak alkotni.

A rendezvényt a budapesti Más Színház előadása zárta, Fogyatékos a testvérem címmel. Egy moderátor segített feldolgozni a látottakat, remélve, hogy sikerül feldolgozni és beszélni ezekről a terhekről.

Köszönjük, hogy a megindító nap részesei lehettünk, további sok sikert kívánunk Manyi néninek és az alapítvány tagjainak.

Készítette: A Szentmártonkátai Arany János Általános Iskola média csoportja

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...