10.7 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Keszthelyi Luca győzött a serdülő válogatott versenyen

Keszthelyi Luca megnyerte a magasugrást a magyar serdülő válogatott versenyén!

A hétvégén szombaton hideg szeles időben versenyzett Győrben az 5 ország atlétikai serdülő válogatottja. A magyar csapaton kívül Csehország, Szlovákia, Horvátország és Szlovénia serdülő atlétái mérték össze tudásukat. A válogatott viadal csapatverseny volt ahol egyénileg nem értékelték a versenyzőket, hanem a versenyszámokon elért helyezések alapján pontokat kaptak a csapatok, amelyeket a végén összegezve a legtöbb pontszámot kapott csapat nyerte meg a versenyt. Minden versenyszámban két versenyző képviselte az országát.

Magasugrásban Luca mellett az eddigi legnagyobb magasugró vetélytársa a kecskeméti Barna Patrícia lett beválogatva, akivel most közösen kellett elvenni a kedvüket a vetélytársaknak.

Luca a magasugró versenyt nagyon magabiztosan kezdte, 167 cm-ig csak 2 hibát vétett , míg a vetélytársak menet közben sorra potyogtak ki. Már 150 cm fölött elkezdtek kiesni a többiek és a 164 cm-es magasságot már csak hárman ugrották át, Patrícia, Luca és egy Cseh lány.

Ezután 167 cm-re emelték a lécet amit Luca az első ugrására átugrott, míg a többiek leverték. Ekkor már előre lehetett vetíteni Luca sikerét, ami be is bizonyosodott mikor a többieknek a 3. ugrásukra sem sikerült átugraniuk ezt a magasságot. A verseny Lucának még ezután sem ért véget, mert a lécet 170 cm-re tették fel. Sajnos ezt nem sikerült átugornia, de két kiváló kísérlete így is volt, amikor a magasság megvolt és csak a sarkával verte le a lécet.  Ez a jövőre nézve nagyon biztató, és bízunk benne hogy a jól megérdemelt őszi pihenő után frissen, kipihenten egy erős alapozás után már a jövő februári OB-n  ezt a magasságot is megfogja ugorni.

Ezzel a versennyel véget ért a 2018. évi versenyszezon a serdülő atlétáknak, de a gyerekeknek lesz még a hétvégén egy versenyük Budapesten a „ Budapest bajnokság” amely minden évben a gyerek korosztály számára is az utolsó verseny.

Keszthelyi Ferenc

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...