13.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Ifjú városvédők az Idősek Otthonában

A Városvédő és Szépítő Egyesület nyári Örökségvédő tábora alatt az Idősek Otthona kölcsönadta a fiataloknak a kisbuszát a gyerekek szállítására. Ezzel az alkalommal született meg a gondolat és elhatározás, hogy az ősz folyamán közös programot szervezünk az idősekkel. A megbeszélést a tervezés követte, majd összeállt a színes program éppen az Idősek Napja és Hete előtti szombatra.
A gyerekek teljesen természetesen vették az újdonságot. Ismét virágot ültettek a bögrékbe, kis zenés műsorral készültünk a citerás nagylányunk segítségével.
Szabóné Kökény Erzsébet intézmény igazgató, munkatársai és az idős lakók szeretettel fogadtak bennünket, 9 ifjú és három felnőtt városvédőt. Városismereti totót állítottam össze, melyet az idősekkel közösen töltöttek ki a fiatalok nagyon jó eredményekkel. Az idősek is könyvjelzővel kedveskedtek a gyerekeknek, és a megajándékozottal személyesen is megismerkedtek. Az idősek is nagyon szívesen és örömmel énekeltek a városvédő fiatalokkal közösen.
A totó kitöltése után finom süteménnyel és pattogatott kukoricával, üdítővel kedveskedtek az otthonbeliek a gyerekeknek. Végezetül kikerültek az asztalokra a társasjátékok, kártyák, akinek ahhoz volt kedve, de inkább az idősek éltek ezzel a lehetőséggel. Mivel az idő megengedte, hogy az udvaron is lehetett mozgásos, ügyességi játékokat kipróbálni, a fiatalok inkább azt választották. A gyerekek és az idősek is kellemes élményekkel búcsúztak el egymástól a vacsora előtt azzal, hogy máskor is találkoznak.
Hernádiné Hiba Judit, az ifjúsági tagozat vezetője

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...