13.8 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Gondoskodni kell a tartalékfűtésről!

Jövő héten hivatalosan is megkezdődik az idei fűtési szezon a távfűtéses lakásokban is, de a családi házaknál a hirtelen jött hűvös estéken már fűtöttek. Az előrelátók nem jöttek zavarba, de vannak, akik most „ébredtek”, hogy tüzelőt kellene vásárolni, vagy ellenőriztetni a gázfűtő berendezést, kazánt. Ősz elején azonban nagyon sok munkájuk van a gázszerelőknek, így akár egy hetet is várni kell a javításra, karbantartásra.

– Törvény írja elő, hogy minden lakás, legalább egy lakószobájában gondoskodni kell tartalékfűtésről. Ez a rendeleti előírás megóvja attól a lakosságot, hogy ki legyen szolgáltatva a gázfűtésnek. – mondta el Spindelbauer Attila gázszerelő vállalkozó. – Különös jelentősége van ennek ősszel, ha csecsemő, fekvőbeteg, idős van az otthonunkban, hogy még néhány napra se maradjunk meleg nélkül. Az utóbbi hetekben több ilyen eset volt Cegléden is, amikor a szakember, vagy alkatrész hiány miatt nem tudtuk, csak egy hét után biztosítani a gázfűtést. Ezért azonban nem a szakembereket kell hibáztatni, hanem időben gondoskodni a tartalékfűtésről, ami lehet kandalló, kályha, vagy elektromos fűtési lehetőség.

– Tavaly ősszel volt Cegléden egy nagy vihar, amikor egyes városrészekben napokra megszűnt az áramellátás…

– Igen. Gázfűtés esetén a konvektoroknál nem szükséges az áram, de a többi gázfűtő berendezés nem működik nélküle. Egyre gyakoribb az extrém időjárás, nagy viharok áramszünettel, ezért mindenképp érdemes előrelátóan gondoskodni otthonunk melegéről kandallóval vagy kályhával és némi tartalék tüzelővel.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....