4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Streetball-pálya átadás a Nagykőrösi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

A Nagykőrösi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában –ahogy hagyományosan minden évben – színes sportprogramokon vehettek részt a tanulók az Európai és Magyar Diáksport napja alkalmából 2018. szeptember 28-án. Az idei sportnapnak egy igazán örömteli, különleges  eseménye is volt: a szabadtéri műanyag kosárlabdafélpálya átadása. A gyerekek a napot 2018 méteres futással kezdték. Ez után került sor az új streetball-pálya felavatására. A pálya a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a Nagykőrösi Solymok KSE, Nagykőrös Város Önkormányzata és a Ceglédi Tankerületi Központ támogatásával jött létre. A gyerekeket Dr. Mocsai Zoltánné intézményvezető asszony üdvözölte és köszönetét fejezte ki azoknak, akik hozzájárultak a pálya elkészítéséhez.

Zeller Andrást a Ceglédi Tankerületi Központ gazdasági vezetőjét és Dr. Czira Szabolcs polgármestert kérdeztük a pálya létrejöttéről.

Mi alapján döntöttek úgy, hogy támogatják a beruházást?

Zeller András: A tankerületnek nagyon fontos a diákjaink egészsége, ezért koncepcionálisan törekszünk arra, hogy minden iskolánkban, valamint minden iskolánk telephelyén módot és lehetőséget biztosítsunk diákjainknak a sportra, illetve annak a lehetőségnek, ami rendelkezésre áll a bővítésére. Ennek a programnak a keretén belül támogattuk a pályának a megújítását, illetve a felépítését.

Miért pont a mi iskolánk került kiválasztásra erre a célra?

Dr. Czira Szabolcs: A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége keresett meg minket, hogy szívesen telepítenének ide egy streetball-pályát, mivel van egy nagyon szuper kosárlabda klubbunk. Az iskolák közül a Nagykőrösi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola jelentkezett a leghamarabb felhívásunkra. Én nagy örömmel fogadtam, mivel elég rossz állapotú volt már az intézményben található bitumenes pálya. Az Igazgató asszony nagyon lelkes volt és már indítottuk is a pályázatot.  Az ügy érdekében a kollégák, Tényi András fő építész és az egész kosaras társadalom Nagykőrösön megmozdult. Nagyon örülök neki, hogy ide került. Akkor lennék a legboldogabb, ha ez folytatódna és a többi iskolában is lehetne ugyanilyen pályákat létesíteni.

(Készítette: A Nagykőrösi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola média csoportja)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....