12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Fontos győzelem Mosonmagyaróváron

Úgy utaztunk a forduló előtt a tabellán két hellyel előttünk álló Mosonmagyaróvárhoz, hogy bármilyen nehéz is lesz, de győzni kell a vasárnap délután mérkőzésen.

Jó szellemben is kezdtük a mérkőzést, Nagy jelentkezett rögtön egy lövéssel, de a próbálkozás mellé ment. A folytatásban uraltuk a mérkőzést, többet birtokoltuk a labdát, az történt a pályán, amit mi akartunk, de a fölény komoly helyzetben nem látszódott meg. Pedig Timári és Oldal is lövéssel próbálkozott, de mindkét esetben mellé ment a labda.

A játékrész második felében egyre jobban érződött a fölényünk, a nyomás a 35. percben érződött a leginkább, amikor egymás után három szögletet végeztünk el, az egyik alkalommal a kapus mentett nagyot, a harmadiknál pedig Preklet esett a földre érdekes körülmények között, de mehetett tovább a kontrát Nyilas állította meg sárga lapért cserébe. Ez egyébként jellemző volt a mérkőzésre, a hazai csapat csak ellentámadásokból próbálkozhatott, de szépen megállítottuk a támadóikat.

Az utolsó 5 percre fordulva Oldal pillanatai jöttek. A 40. percben még fölé lőtte a labdát, egy perccel később Nyilas kapott jó kiugratást, ami kicsit hosszú volt, de a kapus elől megtartotta a labdát, majd az érkező Oldalhoz passzol, aki egy csel után a kapuba lőtt. Ezzel a találattal megszereztük a vezetést a mérkőzésen. Sok minden más már nem történt, így egy gólos előnyben ért véget az első félidő.

A második félidő nehezen indult, rögtön az elején Mursitsnak kellett nagyot védenie lábbal. Ez volt az első és az utolsó helyzete a Mosonmagyaróvárnak a mai mérkőzésen.

Oldal továbbra is aktív maradt elől, az 53. percben szépen fordult le a védőről, majd jól lőtte el a labdát, a kapus csak bravúrral tudta megakadályozni, hogy Oldal újabb gólt szerezzen. De nem sokáig járt ebben sikerrel. Egy kiugratás után Oldal futott el szépen és lőtt volna, a lövés ugyan mellé ment, de faltolták hátulról Tibit, aki sértettként a kapuba rúgta a labdát büntetőből, a hazai védőt pedig kiállították. Ezzel eldőlni látszott a mérkőzés, hiszen már csak fél óra volt hátra.

Oldal nem pihent a két rúgott gól után sem. A büntető után nem sokkal fölé lőtt, majd percekkel később a szabadrúgását védte bravúrral a hazai kapus. Persze közben a többiek sem tétlenkedtek. Sigér rengeteg labdát szerzett, Nagy jól irányított, Timári és Rétyi folyamatosan megfutották a védőket, ezzel veszélyes lehetőségeket kialakítva. A védelem pedig minden támadást megállított. Nagyszerű csapatmunkát láthattunk ma a pályán, ami a 4 perces hosszabbítás végéig is kitartott, így zsinórban harmadik alkalommal hoztuk el a 3 pontot NB II-es mérkőzésen Mosonmagyaróvárról.

A győzelmünknek és a többi eredménynek köszönhetően végre elmozdultunk a Merkantil Bank Liga utolsó helyéről és megelőztük a Mosonmagyaróvár és a Monor csapatát is!

Kezdőcsapat:
Mursits – Wild, Albert, Preklet, Farkas – Sigér, Nagy – Rétyi, Nyilas, Oldal – Timári

Cserék:
Wild helyén Kárász
Nyilas helyén Csirmaz
Rétyi helyén G. Bíró

Gól:
Oldal (’41. p., ’60. p.)

Forrás: cegledfoci.hu
Fotó: Kőházi Ádám

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....