17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Kétgólos CVSE győzelem a Budaörs ellen

Ceglédi VSE – Budaörs SC (2:0).

Nehéz mérkőzés ígérkezett a Budaörs ellen, de csapatunk mérkőzésről mérkőzésre jobb formát mutat, egyre inkább látszik a játékon Nagy Tibor munkája, így bizakodva várhattuk a vasárnap ebéd utáni mérkőzést.

A múlt heti győztes csapatban csak egy helyen volt változás Wild helyén Kárász kezdett a jobb hátvéd posztján. Már a harmadik percben óriási lehetőség alakult ki a budaörsi kapu előtt Oldal és Nyilas is gólt szerezhetett volna a jobb oldali beadás után, de a kapus hárítani tudott.

A folytatásban is mi voltunk aktívabbak és több veszélyes szituáció is kialakult a vendégek térfelén. Egy alkalommal Oldal csapott volna le egy rosszul hátra passzolt labdára, de a kapus megelőzte és eltudta rúgni a labdát, ami után centiken múlott, hogy ne Oldal kezét találja el a labda, hanem más testrészét és ezzel kapuig gyalogolhatott volna támadónk. Nem sokkal később Nagy indításából az egész mérkőzésen nagyon aktív Nyilas futott el az alapvonalig, de sajnos a visszagurítása pontatlan volt.

A Budaörs első helyzete a 11. percben jött egy kiugratás után 13 méterről lőhetett kapura a vendég játékos, de a remekül kifutó Mursitsban elakadt a labda. A helyzet után lesállásnál szerzett gólt a vendég csapat, majd inkább a mezőnyben folyt a játék, komoly helyzetek nem alakultak ki a kapuknál. Egészen a 24. percig, amikor Nyilas passzolt Timárihoz, aki okosan a kapus alatt a kapuba gurította a labdát! 1:0!

A folytatásban a Budaörsnél volt többet a labda és javarészt a mi térfelünkön zajlott a játék, de nem volt veszély a budaörsi labdajáratásban, míg mi több veszélyes akciót is vezettünk. A félidő utolsó harmadában Timári egyik lövése a védőben akadt el, a másodikat pedig bravúrral védte a kapus, a kettő helyzet között pedig Kárász rúgta egy alkalommal fölé a labdát. Egyik helyzetből sem lett gól, így 1:0-s állásnál mentek a csapatuk a szünetre.

A második félidőre Rétyi helyére Ágoston Donát érkezett. A csapatok ezt a játékrészt kevésbé lelkesen kezdték, az első percekben nem igazán alakultak ki helyzetek. 13 perc elteltével jött az első lehetőség, Timári beadására középen Ágoston érkezett, de a védő menteni tudott a kifutó kapus és Ágoston elől. Nagy helyzet volt, a kapus meg is sérült közben, de tudta folytatni a mérkőzést.

Az elkövetkezendő percekben remekül játszott a csapat, az történt a pályán, amit akartunk, de csak a lapok jöttek mindkét oldalon, a helyzetek nem. Egy gyors akció után azonban a 72. percben Nyilas lőtt a kapuba 14 méterről. Ezzel közel repítette a csapatot az újabb három pont megszerzéséhez. Az egész mérkőzésen aktívan játszó, a mezőny egyik legjobbjának számító Nyilas ezzel gólpassza után gólt is szerzett a mérkőzésen. 2:0

A második gól után a Budaörs talán mindent egy lapra feltéve próbálkozott, pár perccel később már Mursits bravúrjára volt szükség. De ezen kívül más helyzetük nem igen akadt, míg mi ismét elkezdtük irányítani a mérkőzést, rúgdoshattuk a szögleteket, de komoly helyzet nem alakult ki belőlük. Az utolsó összesen 10. szögletünkből sem lett komoly helyzet, de itt már közel volt a mérkőzés vége.

A játékvezető 4 percet hosszabbított, de igazából izgulni nem kellett a nézőtéren, hiszen a csapat remekül játszott az egész találkozón, kezében tartotta a mérkőzést és lejátszotta ellenfelét ma a pályáról!

Kezdőcsapat:
Mursits – Kárász, Albert, Preklet, Farkas – Sigér, Nagy – Rétyi, Nyilas, Oldal – Timári

Cserék:
Rétyi helyén Ágoston (’46. p.)
Nyilas helyén G. Bíró (’76. p.)
Nagy helyén Csirmaz (’88. p.)

Gól:
Timári (’24. p.)
Nyilas (’72. p.)

Kőházi Ádám

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....