3.5 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Jutka mama, búcsúzunk!

A Budai út 10. szám alatti  szembe szomszédom volt Varga Julianna Jozefa. Tibor fia egy levélben tudatta, hogy elment egy jobb világba 85 éves korában és bár temetése Nyíregyházán lesz, ahol a fia él, a ceglédi ismerősök lakóházában búcsúzhatnak el tőle.

Jutka mama a szobájában volt felravatalozva, ott tisztelegtünk az urnánál, emléke előtt. Csendesen beszélgettünk életről-halálról, a túlvilágról, ahol ő már van. Eszembe jutott, hogy mennyit beszélgettünk Jutka mamával az utcán, mikor hazafelé mentem, ő mindig várta, hogy jön-e már a fia, Tibi a bevásárlásból. Jutka mama, most még ne várd Tibit, hadd éljen még!

Varga Julianna Jozefa 1933-ban született egy hatgyermekes családba első gyerekként. Édesapja orvos volt, akit Észak-Erdély elcsatolásakor Dézsre helyeztek, így a család Romániába szakadt. A háború viszontagságainak túlélése után, a hazavesztettség érzésével is meg kellett küzdenie a családnak. Jutka mama egyházi iskolában tanult és életének alappillére lett a mások iránti szeretet és segítség: élethivatásának is segítő szakmát, a nővéri pályát választotta. Életét kitöltötte családja és munkája és elröppentek az évek, nyugdíjas lett. Ekkor, 65 évesen a történelem lehetőséget adott, hogy visszatérjen szülőföldjére, amire mindig is vágyott és ahová mindig is tartozott, minden érzelmével. Férjével és fiával Ceglédre költöztek. Az Úr adott még neki 20 évet, hogy lássa fiát családossá válni, majd unokáját és három dédunokáját. Béke poraira!

Egy barátommal beszélgettünk, hogy mi határozza meg, hogy ki meddig él, de nem jött ki a „képlet”. Csak arra jöttünk rá, hogy meg kell születni és élni kell ahhoz, hogy meg is haljunk.

Józsi bá

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...