12.7 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Állati gombakert a Mezgázban

A komposztünnep és az állatok világnapja alkalmából iskolánk diákjait versenyre hívtuk. Ebben a projektfeladatban minden osztály képviseltette magát. A projekt témája, hogy olyan gombafajtákból készüljön egy bemutatókert, amelyek nevében egy állat neve megjelenik (pl.: rókagomba, szarvasgomba), illetve osztályonként készítsenek hozzá egy gombaismertetőt, s az így létrejött munkákból egy kiállítás létrehozása volt a végső cél az iskolai könyvtárban.

Komplex kihívást jelentett ez az osztályoknak, mivel a feladat elvégzéséhez szükség volt az együttműködésre, az informatika-tudásra és a magyar nyelv játékosságából adódó lehetőségre. A felhívás keretében a versenyzők elkészítettek egy kiállításra szánt pályamunkát, amely tartalmazta a kiválasztott gomba képét, annak botanikai leírását, majd a gombáról verset és egy vicces rajzot is készítettek. Az aktív közreműködésnek köszönhetően a bemutatókert és a kiállítás is sikeresen megszületett, melyet az első látogatóink, a Lövész utcai óvodások is megcsodálhattak.

Intézményünk ökoiskolai munkaközössége nevében szeretném köszönetemet kifejezni az osztályfőnököknek, hogy segítették a projektfeladat sikeres megvalósulását.

Bicskei Judit és Falusi Róbert projektfelelősök – Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...