4.5 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Ceglédi Advent 2018

Igaz az időjárás egyelőre még nem mutatja a tél és vele együtt az ünnepek közeledtét, de hamarosan felépül a szabadtéri jégpálya és városunk csodás ünnepi fényárban úszik majd.

Cegléden a várakozás időszakának most már részévé vált az Adventi vásár, amely ebben az évben december 1-jén nyitja meg kapuit és várja a kilátogatókat egészen december 30-ig.

Az aktív kikapcsolódásra vágyókat idén már az Adventi vásár nyitása előtt egy héttel, november 24-től várja a Városi Sportcsarnok által üzemeltetett szabadtéri jégpálya, egészen 2019. január 6-ig.

A rendezvénysorozat kezdetét az ünnepi fények felgyúlása jelzi, a programok sorát pedig a Jégördögök látványos jégrevüjével nyitjuk meg. Idén sem maradunk őrangyal nélkül, jégszobrászok segítségével egy jégtömbből kel életre a város angyala.

Az ünnepi hétvégék sorában minden korosztály megtalálhatja a neki tetsző programokat, hiszen idén is változatos programkínálattal készültünk. A koncertek sorát olyan nagyszerű előadók színesítik majd, mint Peller Anna, Csondor Kata, Gór-Nagy Era, Kovácsovics Fruzsina és Veréb Tamás. Találkozhatunk az Utcazene Fesztiválról ismert előadókkal is, de városunk közkedvelt zenészei is ellátogatnak majd színpadunkra, hogy megalapozzák az ünnepi hangulatot. Többek között a színpadunkon láthatjuk és hallhatjuk majd a The Peters and Friends, The Bits, Szimfonik Harsona és a Mágustones koncertjét.  A könnyűzenei programokon kívül a már hagyományossá vált adventi hangversenysorozat sem maradhat el. Ünnepi koncertet ad a Csíkszeredai Nagy István Líceum, a Ceglédi Fúvószenekar, a Ceglédi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium Vegyeskara.

Ebben az évben is az evangélikus, katolikus, református és baptista egyházak közreműködésével gyújtjuk meg közösen a város Adventi koszorújának gyertyáit.

A programok sorában nagy hangsúlyt fektettünk a családi- és gyermekprogramokra, többek között bábelőadásokkal, gyermekkoncertekkel és csillagszóró játékparkkal várjuk a kilátogató gyermekeket. Az ünnepváró kézművesfoglalkozás a melegedő sátor helyett egy igazi karácsonyi hangulatú faházba költözik, ahol mindenki elkészítheti otthonának karácsonyi ékeit. Idén sem feledkezett meg a Mikulás a városban lakó rengeteg jó gyerkőcről, szokásához híven a Református Nagytemplom tornyából érkezik meg december 5-e estéjén.

Az advent elengedhetetlen része a bejgli, zserbó, mézeskalácsház és forralt bor, így idén is felhívást hirdetünk a város legjobb étkei és zamatjai után kutatva.

A karácsony csodáját szeretnénk mindenkihez eljuttatni, így ebben az évben is jótékonysági akciókat indítunk útjára. December 17-ig a Tourinform Irodába várjuk a szeretettel és meglepetéssel megtöltött cipősdobozokat, amelyeket rászoruló gyermekekhez, fiatalokhoz juttatunk majd el.  Idén a Dél-Pest Megyei Szuperinfoval együtt hirdetjük meg a közösségek számára a karácsonyfa-díszítő versenyt. A verseny során a saját készítésű díszekkel ünneplőbe öltöztetett fákat ismét rászoruló, többgyermekes családoknak juttatjuk el, s ezzel együtt az ünnep igazi csodáját is. December 21-én az Infineon Technologies Cegléd Kft. ételosztást szervez azok számára, akiknek nem jutna meleg étel az asztalára az ünnepek során.

Karácsony első napján, azaz december 25-én egy közös szabadtéri éneklésre invitál mindenkit a Van der Burg család, amelynek az utolsó állomása a Bajcsy Zs. utcai Idősek Otthona lesz.

Adventi forgatagunk december 30-ig tart nyitva, a két ünnep között olyan fellépőket láthatnak majd a színpadon, mint Tom White and the Mad Circus, a Gríz zenekar és a Koktél 4 U. Az évet a Ceglédi Hagyományéltető Baráti Kör által szervezett és most már hagyományossá vált Óév búcsúztató karikás csergetéssel zárjuk.

Az advent a közös együttlétről, a közös élményekről szól. Ezt szolgálják a programok, a színes adventi vásár és a nyitott jégpálya. Ha tehetik, esténként sétáljanak ki az ünneplőbe öltözött főtérre és lélekben hangolódjanak velünk együtt az ünnepre!

Détári-Lukács Ágnes

A részletes programot itt tudja megtekinteni…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...