20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Veszélyes a gyalogos felüljáró

Beköszöntött a tél. A nappalok rövidek, ilyenkor nagy jelentősége van a közvilágításnak, a havas és jeges időszakban az utak, járdák és gyalogos felüljárók karbantartásának. A tavalyi évben számos közösségi oldalon elrettentő fotók jelentek meg a vasútállomást a Szűcs-teleppel összekötő gyalogos felüljáróról. Ez a felüljáró egyben a legbiztonságosabb átjáró az ipari parkban dolgozó lakosság számára is, akik gyalog járnak munkahelyükre. Vagyis ez lenne a legbiztonságosabb, ha megfelelően karban lenne tartva. A jelenlegi állapotot tekintve azonban az alapvető kivilágítás is hiányzik. Már kora délután sötétség lepi el a „hidat” és minimális megvilágítást csak a vasútállomás fényei biztosítanak.

A gyalogos felüljáróval kapcsolatban kerestem meg Hörömpő Annamáriát a 3. számú választókerület képviselőjét, aki az alábbiakat nyilatkozta: „A sínek felett áthaladó gyalogos felüljáró a MÁV tulajdonában van. A várost a MÁV mondhatni „ráengedi csak”, hogy karbantartsa. A világítás a tulajdonos kötelessége, tehát a MÁV-é. Az ehhez tartozó eszközök (pl. vezetékek, tartók…) is a MÁV tulajdonát képezik, mi ahhoz nem nyúlhatunk. A lakosság által megrongált világítást a MÁV újra és újra helyreállítja, néha – joggal – ezt sziszifuszi munkaként megélve. Legutóbb 2017 októberében rongálták meg, előtte volt világítás. Az elmúlt egy évben nem javították meg a felüljáró világítását, viszont a tehervagonoknál lévő vasúti lámpák felkapcsolásra kerültek a MÁV-val történt egyeztetés alapján. Ennek fénye részben elér a felüljáróra, amelyen tudomásom szerint sohasem volt kamera. Magam részéről számos levelezésen, megkeresésen vagyok túl a gyalogos felüljárót illetően. Bízom benne, hogy ennyi megkeresés után a MÁV intézkedni fog és újra helyre hozza a világítást, illetve remélem, hogy nem fogják újra tudatosan megrongálni. Ezen kívül igényt adtam le egy térfigyelő kamera kitelepítésére a Fűtőház utca és a Szabadság utca kereszteződésének magasságába, amely egybe esik a felüljáró vonalával.

A felüljáró felületének takarítása kizárólag a MÁV és a magas feszültségű vezetékek iránymutatásainak figyelembevételével takarítható. A lépcsők pedig folyamatosan karbantartva vannak. Persze én is láttam olyan fényképet, ahol lefényképezték a jegesedést, mint ahogy bizonyára az Önök háza előtt is van olyan pillanat, vagy időszak, amikor lehet ilyen fényképet készíteni éjszaka vagy kora reggel. A város takarítógépei és munkaerőforrásai is végesek. Extrém időjárás esetén haladnak helyszínről helyszínre és végzik a dolgukat. Egyszerre nem tudnak mindenhol jelen lenni. Viszont azt kijelentem, hogy akárhányszor kaptam lakossági jelzést arra, hogy már délelőtt van, de még mindig jeges a lépcső, továbbítottam a Várvag vezetősége felé és soron kívül takarították a felüljárót. A közvetlen, felém irányuló jelzés a leggyorsabb és a leghatékonyabb.

A Jászberényi út fölött átívelő nagy felüljáró és a gyalogos, kerékpáros közlekedés kapcsán, szeretnék mindenkit tájékoztatni, hogy a város 300 millió forintot nyert erre a projektre. Ennek pontosabb műszaki tartalmáról pont a héten fogom lakossági fórumon tájékoztatni a lakosokat a Fűtőház utcai óvodában, ahová mindenkit szeretettel várok.” – mondta el Hörömpő Annamária.

Remélhetőleg hamarosan megoldódik a biztonságos gyalogos közlekedés a felüljárón, hiszen nem csak felnőttek, hanem gyerekek, idősek is igénybe veszik.

László Ágnes

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Még hogy nem nyúlhatunk.Mert nem is akarunk,csak ezt nem lehet kimondani.A Kölcsey-téren megtudunk állapodni a gabonatároló parkolási nehézségeinekmegoldásában,a MÁV-al meg nem tudunk néhány lámpatesten.Lehet,hogy nincs áram és gőzösök húzzák át ezen a szakaszon a szerelvényeket.Hihetetlen ez az állandó mellébeszélés és hazudozás Hörömpőtől.Csak egy szerződéses megállapodásra lenne szükség Máshol is van ilyen,ahol van rá akarat,ott megoldják.Szép a sportelep és a csarnok.A focipályáról és az 5oo milliós lelátóról már nem is beszélve annak a 14 embernek lelátó.Go ndolom a hasonló dilettáns magyarázkodások miatt volt szükséges egy 11 milliós titkosított kommunikációs stratégia is,mert egyedü és ennyi ésszell nem lehet ennyire önelégült.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....