10.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Tettenérés Ugyerben

Notórius illegális szemetelőt füleltek le az Ugyerben lakossági összefogással – erről Horváth Gábor a körzet képviselője adott hírt november közepén. Azóta szabálysértési eljárás indult és a napokban a képviselő a rendőrségen is feljelentést tesz, mert az illegális hulladéklerakás bűncselekményi kategóriát is kimeríthet, amely esetben a cselekmény akár szabadságvesztéssel is büntethető. A Büntető Törvénykönyv szerint, „aki arra a célra hatóság által nem engedélyezett helyen hulladékot elhelyez, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”


– Sok problémát okoz a körzetben az illegális szemétlerakás, amely ellen harcot hirdettünk. – nyilatkozta lapunknak a képviselő. – Az utóbbi időben egyforma – főként építési hulladékkal teli – zsákok kupacai jelentek meg Ugyer különböző részein. Láttak is egy utánfutós autót, ami után itt is, ott is zsákok maradtak. November 9-én ennek a bizonyos autónak a tulajdonosa a 23. dűlőben 11 zsák szemetet „felejtett”. Ekkor kértem a lakosság segítségét, ha látják az autót értesítsenek, hogy elcsípjük a tettest. Közel 700 megosztás és 4 nap után közösen sikerült megtalálnunk megtalálnunk azt a „jóembert”, akit azzal gyanúsítunk, hogy telehordta az ugyeri erdőket szeméttel. Egy ott lakó hívott telefonon, hogy látja az autót, így gyorsan a helyszínre siettem, ahol az út szélére voltak téve a zsákok. Azt mondta éppen a szeméttelepre akarta vinni a zsákokat, mert oda szokta. Kértem a korábbi szemétjegyet, de nem tudta előadni. Az illető elismerte végül azt az egy tettét a helyszínen, ahová a rendőrséget is kihívtuk, akik igazoltatták, más esetről – amit nem ismert el – viszont szemtanúk vannak. Most szabálysértési eljárás indult ellene a rendőrség kezdeményezésére a járási hivatalban. Kiderült, hogy az illetőnek többszáz ugyanilyen zsák van az ingatlanán. Ha bebizonyosodik a bűnössége, akkor valószínűleg a Várvag Nonprofit Kft. elszállíttatja majd az erdőben lévő zsákokat és kiszámlázzák a költséget a szemét tulajdonosának.

– Amellett, hogy sikerült az egyik szemetelőt tetten érni, az eset tanulsága a lakossági összefogás is, amely kézre kerítette…
– Igen, a város legolvasottabb facebookos felületein kértem segítséget. Köszönet a város összefogásáért, a rengeteg megkeresésért, tippért és segítőkészségért. Köszönet a körzeti megbízottunk lelkiismeretes munkájáért. Köszönet a mezőőröknek és minden figyelőnknek, akik most inkognitóban próbálnak maradni. Köszönjük az ugyeriek nevében a város segítségét!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...