6.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Az ultramaraton futó ügyész

A Pest Megyei Főügyészség ügyésze, dr. Bognár Ákos rendkívüli eredménnyel teljesítette az idei Spartathlon futóversenyt.

A Pest Megyei Főügyészség ügyésze, dr. Bognár Ákos szabad idejében hosszútávfutó. Eddig számos hazai futóversenyt teljesített már eredményesen, így kétszer indult az ún. Ultrabalatonon is, amelyen a versenyzők Közép-Európa legnagyobb természetes tavát, a Balatont futják körbe. Ez a táv 221 kilométer. Az idén májusi versenyen dr. Bognár Ákos 24 óra 07 perces szintidővel második helyezést ért el.

A Spartathlon az ultramaraton futás olimpiája. A versenyt minden évben Görögországban rendezik meg Athén és Spárta között. Az indulók 246 km-es távot futnak le, változatos terepen, gyakran nehéz időjárási körülmények között. Az a futó nevezhet, aki 100 km-t 10 órán belül (nők 10:30-on belül) tud lefutni, illetve 24 órán belül legalább 180 km-t (nők 170 kilométert) futott korábban. Az Athén-Spárta közötti távolság teljesítésére a versenyzőknek 36 óra áll rendelkezésre, amelyet a legjobbak akár 24-25 óra alatt tesznek meg, de a versenyzők többsége bőven több mint egy napig fut. A verseny nehézségét jelzi, hogy általában csak az indulók 50-60%-a ér be a célba.

Az idén szeptember 28-29-én megrendezett versenyen 401 futó vett részt 51 országból. Hazánkból 25-en indultak el a versenyen, melyből 19-en értek el a végcélig, Spártáig. A sikeres versenyzők között volt dr. Bognár Ákos is: 33 óra 43 perc alatt teljesítette durva időjárási körülmények között az embert próbáló távot.

(Sajtóközlemény alapján.)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...