12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Egészségnap a Várkonyiban

Az idei tanévben is megrendezte a Várkonyi István Általános Iskola felső tagozata az egészség napot, amelyre november 15-én került sor. Az eseményt megelőzően az osztályoknak feladatokat kellett elvégezniük. A tantermek ajtajára egészség címert, az osztályokba plakátot és egy egészséges ételt is kellett készíteni. Az egészséges ételekről és az egészség megőrzéséről is fontos információkat kaptunk, valamint a lelki egészség fontosságára is felhívták a figyelmünket. A napot Milusné Józsa Márta tanárnő vezette, akit a háttérmunkáról és a téma fontosságáról kérdeztük.

Milyen esemény zajlik iskolánkban és mióta rendezik meg?

Egészségnap zajlik az iskolában, de tulajdonképpen mondhatnám azt is, hogy egészség hét, mert olyan előzetes feladatok voltak, amikre már előre készülni kellett, és hétfőtől már az elkészített plakátok is kihelyezésre kerültek, sőt egyes előzetes feladatok akár két hétre is visszanyúltak. Több mint tíz éve kerül megrendezésre többféle címen.

Mindig is Márti néni szervezte?

Igen, én terveztem és szerveztem ezeket a heteket és igyekeztem mindig nagyon változatos programokkal készülni. Mint biológia tanár azt vallom, hogy az egészség több dimenziós dolog, sok dologból tevődik össze. Minden évben megpróbáltuk valamelyik részét kiragadni, és a feladatokat is az adott téma köré csoportosítani.

Milyen programok voltak az egészségnapon?

Elsősorban azok a programok kerültek megrendezésre, amelyek az összes osztályt érintik. Az ötödik és hatodik évfolyamosok mentálhigiénés programokon vettek részt az első négy órában. A hetedik és nyolcadikos diákok a „Hiszékenység ára” címmel meghirdetett drogprevenciós programon vettek részt. Ezenkívül ezen a napon kerültek zsűrizésre az előzetes feladatok.

Mik azok a programok, amik évről évre ugyanazok?

Az egészséges táplálkozásról nem lehet eleget beszélni. Más-más formában, de mindig becsempésztük ezt a témát.

Mi Márti néni kedvenc programja?

Minden évben más újdonság volt. Valamelyik évben jógagyakorlatokat, jógaoktatást végeztünk. A mindennapi jóga a diákság életébe is bevonásra került. Ez is a kedvenceim közé tartozott. Az egészséges táplálkozással kapcsolatban délután kóstolókat tartottunk. Ezek is nagyon sikeres programok voltak. Mindegyik programot nagyon szeretem, nehéz kiemelni.

Biológia szakos tanárként mit gondol miért fontos az egészség nap megszervezése?

Azért fontos, mert ebből nagyon sokat lehet tanulni. Nagyon fontos az is, hogy minél több csatornán halljanak a gyerekek olyan dolgokat, amik az egészséges életmódhoz kapcsolódnak. Itt az iskolában biológia tanárként, a nyolcadikosoknak órán tudom ezeket a fontos ismereteket átadni.

(Készítették: Várkonyi István Általános Iskola média csoportja)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...