17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Az Elegünk van! mozgalom és a Kutyapárt tüntetett Cegléden

Pénteken sajtótájékoztatót tartott Cegléden, a Pilvax kávéházban az Elegünk van! mozgalom, szakszervezetek és ellenzéki pártok képviselői, melyen bejelentették, autós forgalomlassító demonstrációt szerveznek az elkövetkezendő napokban, valamint kitértek a közelgő EP- valamint önkormányzati választásokra is – számolt be a Ceglédi Panoráma.

Az eseményen felszólalt Kovács Zoltán, a Pedagógus Szakszervezet ceglédi járási titkára, aki szót emelt a rabszolgatörvény ellen, mondván rendes bért kellene fizetni, emellett felhívta a figyelmet, hogy a rengeteg túlóra miatt a szülők túlhajszoltakká, a gyerekek magukra hagyottá válhatnak.

Kiemelte emellett,

„a köznevelési rendszerben dolgozókról elfelejtkezett a kormány, ahogy az egészségügyről is. Megoldás lehetne, ha a TAO pénzek felhasználhatók lennének e két területen.”

Frey Márton a diákok részéről azt sérelmezte, alapvető infrastrukturális hiányosságok tapasztalhatók az iskolákban – a WC papírtól a projektorig.

Felszólalt emellett a Jobbiktól Horváth Gábor, valamint az MSZP-s Fehér István. A Jobbik politikusa kifejtette, az EP-választásokon külön fognak indulni, azonban az önkormányzati választásokra

„Ha az ellenzék nem fog össze mindenkivel, – és ezt hangsúlyozom – aki a magyar emberek érdekeit képviseli, akkor nem lesz váltás Cegléden, nem lesz választási siker.”

Az MSZP-s Fehér pedig tájékoztatott, a Pest megyei 12. választókerületben Nagykőrösön, Abonyban és Cegléden is megkezdték már az egyeztetéseket az összefogásról.

Az Elegünk van! csoport a héten eddig három forgalomlassító autós demonstrációt tartott a városban, a szervezők megköszönték a lakosság türelmét, valamint a rendőrség segítségét, valamint bejelentették, jövőhéten szintén három alkalommal fognak felvonulni a városban.
A demonstrációkat 14-én, 16-án és 18-án tartják, az összes alkalommal háromnegyed négykor indulnak a Mozdony utca végén lévő piactól.

A kétfarkúak hálát adtak a NER-ért

Szombaton tüntetést tartott Cegléden, a Szabadság téren a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, melyre a város civiljei és lakosai mellett várták valamennyi párt képviselőit is, az eseménnyel a múltkori, letiltott tüntetésüket is pótolták.

Az eseményt közvetítette a Mérce, a videót itt lehet visszanézni:

 

A tüntetés apropója az újév volt, és ahogy Facebook eseményükben írták,

„szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné háláját kifejezni a Nemzeti Együttműködés Rendszerének.”

A tüntetés fél hatkor vette kezdetét különböző, alkalomhoz illő – hálálkodó – magyar és külföldi popszámok lejátszásával, majd megtartották a Kétfarkú Kormányinfó néven futó beszédeket, végül pedig a demonstrálók közösen meghallgatták az Európai Unió himnuszát, az Örömódát.

A Kétfarkúak a NER-nek való hálálkodáson kívül szociális érzékenységüknek is tanúbizonyságát adták, a helyi hajléktalanszállónak is gyűjtöttek a rendezvényen, felszólításukban a kormány tavalyi hajléktalan-ellenes törvényére is utalva:

„Bár tudjuk, hogy a hajléktalan-probléma tavaly október 15. óta megszűnt, mi mégis gyűjtést szervezünk a ceglédi hajléktalanszálló részére. Az intézmény a következő tárgyi adományoknak örülne: cukor, kávé, tea, citromsav vagy citromlé, konzerv, pléd, törölköző, alsónemű, zokni, cipő.”

A zenék és a beszédek között úgynevezett „előzménytüntetést” tartottak, melynek keretében a felszólaló – aki egyelőre nem mutatkozott be – megemlékezett a kiskunfélegyházi tüntető diáklányról, Nagy Blankáról, akinek véleménye szerint nem szabad olyan szavakat használnia, mint Kövér Lászlónak.

A felszólaló idézte a „bajszos szar”, valamint a „bassza szájba magát” szókapcsolatokat, többek között ezek miatt határolódott el tőle a Móra Ferenc Gimnázium – majd megkérdezte, vannak-e a tömegben „jóérzésű” emberek, akik a helyi Fidelitashoz hasonlóan elítélik Nagyot. Kiderült, nincsenek.
Ezután a konferanszié emlékeztetett arra, Móra Ferenc dédunokája azt írta a Facebookra, dédapja büszke lenne Nagy Blankára.

Az első beszélő büszkén köszöntötte a számításai szerint nagyjából kétmillió – mások szerint huszonkilenc – embert a Szabadság téren, majd kifejezte egyetértését a rabszolgatörvénnyel, valamint a bírókat kormányzókkal. Később felszólította az egybegyűlteket, mindenki szüljön még egy szánkót.

A tüntetők ezután több fényt, új ruhát, valamint ÁFA-csökkentést követeltek, melyet a skandáltató szakember szerint lehet önkénynek, túlmunkának, valamint várba költözésnek is érteni.

Az első hivatalos felszólaló elmondott egy hálaadó imát a Nemzeti Együttműködés Rendszeréért, mely alighanem a Miatyánk parafrázisa volt, melyet ámen helyett az „áder” kifejezéssel zárta le.

Ezután következett Kiss Viktor, aki tavaly áprilisban a párt körzeti jelöltje volt, emellett a „balett-tagozat oszlopos tagja”. Kiss elhatárolódott a zenétől, majd hosszasan hálálkodott a kormánynak és a NER-nek a magyarság érdekében folytatott munkájukért, felemlegetve a rabszolgatörvényt, a médiapiaci változásokat, és egyéb visszás intézkedéseket.

Kisst követte a „civil felszólaló”, aki a ceglédi rendőrkapitányságnak, a kormánynak és egyebeknek mondott köszönetet, megemlékezett a rabszolgatörvényről és a felelős pénzszórásról, melynek keretében a kézilabdacsapatot támogatják, míg a kórházban nincs wc papír.

Majd felszólította a jelen lévőket, a kátyúkat jelöljék ott egy gödör, röviden O1G felirattal.

Utána a párt nagykőrösi politikusa szólalt fel, aki egyben a budapesti Kutyapártot is képviselte, habár ennek állítása szerint semmi köze nem volt a mondanivalójához. Ennek fényében folytatta beszédét, melyben kiskunfélegyházi élményeiről szánolt be, majd megkérte a civil ruhás rendőröket, tegyék fel a kezüket. Vélhetően nem ők tették fel, bár ezt nem tudhatjuk. A továbbiakban a beszéd a stand up comedy-k legszebb hagyományai szerint folytatódott bajszos szar, valamint rendőri jelentés témában.
Majd emlékeztetett: volt már, hogy támogatóikat vegzálta a hatalom, így talán ennek is köszönhető, hogy sok civil felszólaló visszamondta a fellépését.

A tüntetés végén a párt megköszönte a hajléktalan embereknek gyűjtött adományokat, majd a demonstrálók közösen meghallgatták az Örömódát.

Forrás: merce.hu
Fotó: Kisfaludi István

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. “… Az eseményen felszólalt Kovács Zoltán, a Pedagógus Szakszervezet ceglédi járási titkára, aki szót emelt a rabszolgatörvény ellen…” erről az a szakállas vicc jut eszembe, miszerint:
    Két pedagógus beszélget:
    – Te mért mentél tanárnak?
    – Óó! Három okot is mondok…
    – No… ?
    – Június, július, augusztus… 🙂

    A performansz tökéletes volt, csak az “ezer fejű szörnyeteg” hiányzott, a TÖMEG !!!
    (jele “m”, mértékegysége. kg, és nem tévesztendő össze a súllyal ami -> súly[N] = tömeg[kg] x nehézségi gyorsulás[m/s²]) de a tömeg is meglesz előbb utóbb, csak ezen pártok pontos súlyát el kell osztani a méter-per-sekundumnégyzettel… 😛

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....