15.4 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

120 év – 120 diák – dr. Sivók Ágnes

Dr. Sivók Ágnes a VII. sz. gyermekorvosi körzet doktor nénije. 1997-ben érettségizett a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban, majd a Debreceni Orvostudományi Egyetemen tanult tovább. Csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgával rendelkezik.

– Miért választottad a gimit nyolcadik után?

Már 13-14 évesen megfogalmazódott bennem, hogy orvos szeretnék lenni, emberekkel akarok foglalkozni, a továbbtanuláshoz a gimnázium tűnt a legkézenfekvőbbnek.

– Milyen volt az osztályod, mire emlékszel szívesen a gimis évekből?

Lánydominanciájú, beszédes [Ezt magam is megerősíthetem. Szerk.], összetartó osztályom volt, Gőz Sándor tanár úr volt az osztályfőnököm. Az osztállyal többször megnyertük az Éneklő Osztályok Versenyét. A gimis évek alatt meghatározó élményem volt a leánykaros tagság, Soltészné Lédeczi Judit tanárnő, a közösség, versenyek, hangversenyek, utazások.

– Említetted, hogy már nagyon korán eldőlt, hogy orvos szeretnél lenni. Ez nem változott a gimnáziumi négy év alatt sem, s ehhez kellő muníciót is kaptál, sikeresen felvételiztél.

Pályaválasztási elképzelésem mellett kitartottam, a biológia és kémia fakultáció megfelelően felkészített a felvételire, köszönettel tartozom Tűriné Juhász Ilona és Kiss Lajos tanáraimnak.

– Hol tanultál végül tovább?

A Debreceni Orvostudományi Egyetemen tanultam tovább, a nem mindig kellemes vizsgaidőszakokkal együtt is szerettem azokat az éveket.

A doktornéni gyerekszemmel

– Tanulmányaid befejezése után hol kezdtél dolgozni?

Egyetem után keleten maradtam, addigra megismertem a férjemet. A nyíregyházi Jósa András Megyei Oktatókórház Gyermekosztályán lettem rezidens, majd szakorvos. Nagy betegforgalmú, nyüzsgő osztály volt remek kollégákkal, sok ügyelettel, az ott megszerzett tudásra alapozok.

– Nem szakadt meg a zenével való kapcsolatod sem.

A zenével való kapcsolatom folyamatos, Debrecenben, Nyíregyházán, Nagykállóban, majd újra itthon Cegléden is kapcsolatban maradtam a kórusmuzsikával, különböző kórusokban énekeltem. Kikapcsolódást, feltöltődést jelent másokkal együtt énekelni. Tizennyolc éves koromig a zeneiskolában furulyán és fuvolán tanultam. Közeli terveim közt szerepel ennek felelevenítése, hogy a gyermekeimmel együtt zenélhessünk.

– Jelenleg mit csinálsz?

Szakvizsga után megszületett két gyermekünk, Réka és Levente, mindketten kisiskolások már. 2013-ban úgy alakult, hogy Cegléden megürült egy gyermekkörzet, ezzel egyidőben férjem, Norbert Budapesten kapott vegyészmérnöki állásajánlatot, így némi gondolkodás után visszaköltöztünk a szülővárosomba és házi gyermekorvos lettem. Nem bántuk meg, közel a családom, sok a tennivaló. Szeretem ezt a munkát az örömeivel és nehézségeivel együtt. De szerencsére több az öröm, a gyerekek őszintesége és mosolya felülmúlhatatlan.

Sok sikert kívánok a munkádban! Köszönöm a beszélgetést.

Volter Etelka

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...