14.4 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

M4 autóút-építés halálos balesetekkel

Megszaporodtak a súlyos sérülésekkel járó közúti balesetek az M4-es építése kapcsán – erről lapunk többször is beszámolt. A most épülő Cegléd és Albertirsa közötti szakaszon mindennaposak a koccanások, ütközések, de halálos baleset is történt ősszel. A balesetek oka a táblák hiánya, a kilátás áttekinthetetlen nyomvonal terelések. – Szabó Bálint erről írt levelet lapunknak és az országos médiának.

„Tisztelt Szerkesztőség! Ezúton szeretnénk Önökhöz segítségért fordulni az épülő M4-es autópálya tragikus baleseteivel kapcsolatban. Fontosnak tartom, hogy valaki felhívja a figyelmét másoknak is ebben az ügyben.
Tisztában vagyok vele, hogy a 4-es főút mindig is a legveszélyesebb útszakaszok közé tartozott Magyarországon, de az M4-es autópálya Cegléd – Albertirsta közötti építési szakasza ezt a veszélyt sokszorosan hatványozza. Sajnos, az építkezés óta sok tragikus baleset is történt ezen a szakaszon, ami véleményem szerint nagy részben az útépítő (Colas Út, Colas Hungária Zrt. és Colas Közlekedésépítési Kft. konzorcium) felelőtlensége miatt történhetett és történik a napjainkban is.
Este a látási viszonyok romlása miatt a most épülő Cegléd – Albertirsta közötti építési szakasz életveszélyes. Nem megfelelő és nem egyértelmű az úton található kivilágítás és sokszor megtévesztőek és teljesen hiányosak az útjelzések/közlekedési táblák.
Ez a szakasz egy életveszély, egyszerűen nem Európához méltó, ahogy kivitelezik az építését. Hiába van sebességkorlátozás a szakaszon, egyszerűen érthetetlen az egész építkezés nyomvonala az elterelések/átalakítások miatt, különösen azoknak, akik először járnak ezen a szakaszon.
Nagyszerű dolog, hogy megépítik az M4-es autópályát, de az egyszerűen elfogadhatatlan, ha ezért tragédiákkal és vérrel kell fizetnie sok családnak.
A balesetek rövid gyűjteménye, amiről egyáltalán szó esett a helyi sajtóban:
https://www.facebook.com/CeglediPanorama/posts/2308339212543990
“A férfi úgy tudjuk azzal védekezett, egy irányban két sávosnak vélte az útszakaszt és a 60 km-es tábla ellenére VW Passatjával előzni kezdett, így ütközött a szemből érkező Dacia Dusternek frontálisan.”
http://cegledipanorama.hu/2019-01-26/megszuntettek-a-nyomozast-a-cegledberceli-kisbuszbaleset-ugyeben/
http://cegledipanorama.hu/2018-11-04/tragikus-baleset-tortent/
http://cegledipanorama.hu/2017-07-30/halalos-baleset-cegledbercelnel/
http://cegledipanorama.hu/2017-03-24/sulyos-baleset-a-4-es-fouton-albertirsanal/
http://cegledipanorama.hu/2017-01-11/halalos-baleset-tortent-a-4-esen-ceglednel/
Arra kérném Önöket, hogy, ha van rá lehetőségük, foglalkozzanak ezzel az üggyel, hogy elkerülhetőek legyenek a jövőben a tragédiák.”


Az illusztrációként használt kép a fenti írás kelte után készült. Az útszakaszhoz kötődő legutóbbi balesetnek két halálos áldozata volt. (Fotó: Farkas Zsolt)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...