4.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Elhunyt Császár Imre

Életének 85. évében, rövid szenvedés után elhunyt Császár Imre Cegléd múlt századi atlétikai életének egyik kiemelkedő alakja. Cegléden született, de Kecskeméten, középiskolai évei alatt kezdett el atletizálni. Származási előítéletek okán, bár jeles érettségi vizsgát tett, nem vették fel az egyetemre (édesapja járásbíró jogász volt).

Budapesten a MÁV kereteiben szakmát tanult és Ceglédre való hazaköltözése után is kitartott a korábban választott és kedvelt sportága mellett. A Bp. Törekvés SE, majd a sorkatonai szolgálata alatt a Bp. Honvéd atlétikai szakosztályának élvonalbeli gátfutója volt.

1958-ban Budapesten, a Népstadionban szerepelt az USA atlétikai válogatottja. A 400 méteres gátfutás döntőjében az amerikai Glenn Davis világcsúccsal győzött, a futamban Császár Imre is ott volt, mögötte futott be a célba.

Hazatérve Ceglédre még versenyzett néhány évig a CVSE-ben, majd az edzői pályán kamatoztatta tapasztalatait. Több tanítványa országos bajnokságot is nyert az utánpótlás korosztályokban.

Civil pályája a MÁV Ceglédi Vontatási Főnökség létszámában fejeződött be, nyugdíjba vonulásáig.

Egész életében nagyszerű közösségi ember volt. Otthonában a galambjai és szőlőskertje kötötte le idejét, tágabb körben a vadászat romantikája és a feledésbe soha nem merülő ceglédi atlétikai  találkozók felszabadult hangulata nyújtott számára erőt.

Nyugodjon békében!

Magyar László

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...