3.9 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Szellő Imre a 23. mérkőzésén is győzött

A Felix Promotion International péntek este a Kalászi Sportcsarnokban rendezte idei első televíziós bokszgáláját, melyen Szellő Imre mellett az istálló két másik sztárja, Kis Máté és Egedi Renátó is ringkötelek közé lépett. Jó hír, hogy magyar profi öklözők ismét telt ház előtt mutathatták meg magukat!

A gála főmérkőzésén Magyarország legmagasabban rangsorolt ökölvívója, a mind a négy jelentős világszervezetnél előkelő helyen rangsorolt Szellő Imre a szlovén Denis Simcic ellen bokszolt, s nyert a második menetben – a ceglédi klasszis KO-val diadalmaskodott a legnagyobb sikereit félnehézsúlyban jegyző öklöző ellen. Ezzel a sikerrel Bertók Róbert tanítványa már a 23. sikerét aratta hivatásos ökölvívóként. Ha minden a tervek szerint alakul, a WBO ranglistán 2. helyen álló klasszis legközelebb már világbajnoki kvalifikációs mérkőzésen (úgynevezett eliminációs küzdelem) bizonyíthat.

A korábbi WBO „youth” bajnok Egedi Renátó (15 győzelem, 1 vereség, 2 döntetlen) a tanzániai Ibrahim Tamba ellen meccselt hat menetben. Egedi végig uralta az összecsapást, mit több, az utolsó menetben padlóra is küldte riválisát, aki csak üggyel-bajjal tudta kihúzni a végső gongszóig. Egedi végül simán, az összes menetet megnyerve, egyhangú pontozással diadalmaskodott.

A nagyközépsúlyú WBO interkontinentális bajnok Kis Máté (14 győzelem, 0 vereség, 2 döntetlen) is nyert, szintén tanzániai ellenféllel szemben. A szegedi bokszoló a második menetben kétszer is padlóra küldte Hussein Itabát, s végül KO-val nyerte az eredetileg 8 menetre kiírt párharcot.

Az idei első Felix Promotion gála egyetlen címmérkőzésén az IBO nagyváltósúlyú nemzetközi bajnoki öve volt a tét. A veretlen azeri Roman Zakirov (9 győzelem, 0 vereség) és a mexikói Daniel Vega Cota (13 győzelem, 3 vereség, 1 döntetlen) kőkemény 10 menetben döntötték el az öv sorsát. Zakirov végig keményebb, és pontosabb volt, ellenfele csak a meccs közepén tudott olyat mutatni, hogy menetet/meneteket nyerhessen. A végeredmény egyhangú pontozás, 99-91, 99-91 és 98-92 volt az azeri reménység javára.

Aki lemaradt volna a SportTV közvetítéséről, azoknak jó hír, hogy a csatorna a következő hetekben többször is meg fogja ismételni a Felix Promotion rendezvényét (pl. február 26-án, 21:00-tól a Sport2).
További magyar vonatkozású eredmények
Járkó Ferenc UD4 Szilágyi Miklós
Tóth Tamás TKO1 Bán Gábor
Urbán Ferenc KO1 Archil Gigolashvili
Márton Balázs UD4 Rózsás Gyula

Szellő Imi interjú a győztes mérkőzése után:

Forrás: monokli.com

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...