16.7 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Ma is időszerű!

Gyakran éri az a vád a rendszerváltás előtti írókat, alkotókat, hogy műveik mára már elavulttá váltak, ezért fordulhat elő, hogy a színházak mellőzik őket. Alig látunk repertoáron Sütő András, vagy Illyés Gyula drámákat! Ezzel a felfogással szakítva tűzte a Patkós Irma Színház műsorára Slavomir Mrozsek Emigránsok című abszurd drámáját.

A szerző művei nem ismeretlenek a ceglédi közönség előtt! Játszottuk már a Nyílt tengeren-t, az Emigránsokat többször is! Először a GO-HEBI Színjátszókör tagjaival Egerben, egy amatőr színházi fesztiválon, ahol mindkét szereplő elnyerte a legjobb színészi alakítás díját, a társulat pedig arany minősítést szerzett vele. Később a Patkós Irma Művészeti Iskola egyik záró színész vizsgáján Mohácsi Norbert – aki mára már sikeres, országosan ismert művésszé vált – és Karai Zoltán tolmácsolásában találkozhattak a művel. Színészi alakításukat a vizsgabizottság kitűnő osztályzattal jutalmazta.

Most Majláth Árpád kérésére tűztük ismét műsorra, egyfajta jutalomjátékul a kiváló színész- koreográfus tiszteletére.  Egy percig nem volt kétséges, hogy partnere csak Kázmér Tamás, a Patkós Irma Színház sokoldalú színésze lehet. A bemutatót követően sorra érkeztek a gratulációk, a nézői önvallomások, értékelések! Mindenki egyet értett abban, hogy olyan kivételes esztétikai élményben volt része nézőinknek, ami a mai színházművészetből nagyon hiányzik!

Mrozsek műve minden generációnak élvezetes és elgondolkodtató színházi élményt ígér! Azoknak, akik a Kádár-rendszerben nőttek fel más jelentéstartalommal bír, mint azoknak a fiataloknak, akik a rendszerváltás után születtek. Minden, ami az embert emberré teszi, a vágyaink és gyarlóságaink  időtlenek, örök érvényűek, ezért Mrozsek ma is időszerű!

A darab sikere arra késztetett bennünket, hogy meghirdessünk két további előadást március 22-re és 23-ára. 18 órakor szeretettel várunk mindenkit!

A Pinceszínház befogadó képességére való tekintettel BELÉPŐJEGYEKET CSAK ELŐVÉTELBEN vásárolhatnak! A jegyek ára 1000 Ft.

Jegyek beszerezhetők:

  • Pinceszínházban (Cegléd, Kossuth tér 10/a.) munkanapokon 8-tól 16 óráig
  • Patkós Irma Művészeti Iskolában (Cegléd, Széchenyi út 16. első emelet 9.) munkanapokon 8-tól 18 óráig

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....