10.7 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Újabb megmérettetések előtt a PIMI

Közismert, hogy gazdag feladatrendszert teljesítenek hónapról hónapra a Patkós Irma iskola növendékei. Csak néhány gondolat erejéig felidézem: a nyilvánosság figyelemmel követhette a nagysikerű István a király című rockopera előadásait, napjainkban pedig Mrozek Emigránsok című darabja van repertoáron, miközben korábban számos hazai és külföldi tánc- és akrobatikai versenyen vettek részt és értek el kimagasló sikereket a diákok és szinte feladat feladatot követ. A színész osztályok tanulói számára is igen sűrűnek ígérkezik ez a fél év is, hiszen a szekszárdi „Az én Pannóniám”, valamint a MEGAVERS előselejtezőit követően készülhetnek az országos döntőkön való részvételre.

Szolnok nagysikerű ifjúsági projektje a Megavers Országos Versmondó verseny 97 versenyzője közül 2 tanulónk, a 10. osztályos Türei Márk és a 11. o. Bognár Bence jutott tovább. A Szolnok Televízió és az Aba Novák Kulturális Központ rendezésében megvalósuló versvetélkedő az Ady-évforduló jegyében zajlik. Türei Márk vidám és humoros, Bognár Bence egyéniségének szuggesztív erényeit csillogtatta, melyeket bőven lesz lehetőségük újra igazolni az április 17-ei döntőben.

A hónap másik kiemelkedő eseménye a középiskolások Kárpát-medencei vers és prózamondó találkozója volt, ahol 5 tanuló mérettette meg magát és kapott minősítést, Szekszárdon a Német Nemzetiségi Színházban. A rangos eseményre az ország minden tájáról érkeztek, minden túlzás nélkül azok a legjobb versmondók, akik tehetségüket látva még sok szép eredmény és siker részesei lehetnek. A PIMI 11. osztályosai közül Faragó Ádám, Buzsák Róbert, Zsombori Katalin Dicsérő Oklevelet, Tar Eszter Bronz Diplomát, Bognár Bence Ezüst Diplomát kapott. Bence teljesítményével meghívást kapott az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Versmondók Egyesülete által megrendezésre kerülő 3 napos, XIII. Nemzeti Vers-, Énekelt vers és Prózamondó versenyre is.

Az iskolát most így építjük!

Farkasházi István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...