7.4 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

CVSE diák birkózó aranyak

Szombaton Zalaegerszegen került megrendezésre a 2019. évi diák I-es kötöttfogású országos bajnokság, a Zrinszki Alapítvány Kupa, melyen 55 szakosztály, 178 birkózója szállt harcba a bajnoki címekért. Ceglédi szempontból remekül sikerült a bajnokság, mivel egyedüliként csak a Cegléd tudott 3 bajnoki címet megszerezni a 14-ből. Józsa Attila 38 kg-ban és a Mizsei testvérek Milán és Ádám 50 és 54 kg-ban szerezte meg súlycsoportja első helyét. Józsa Attila a 38 kg-ban három technikai tus győzelem után állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára úgy, hogy ellenfelei egyetlen akció pontot sem tudtak végrehajtani rajta, míg ő 27 pontot gyűjtött a három mérkőzés során. Attila ezzel élete második országos bajnoki címét szerezte meg.

Mizsei Milán az 50 kg-ban négy győzelmet követően szerezte meg a végső győzelmet. Az első fordulóban egy magabiztos pontozásos győzelmet aratott 14-9-re. Majd következett két gyors tus győzelem. A döntőben pedig szintén egy magabiztos pontozásos győzelem 7-2 arányban. Ezzel megszerezte élete első bajnoki címét. Mizsei Ádám testvéréhez hasonlóan négy mérkőzést követően zsebelte be az 54 kg bajnoki címét. Az első fordulóban egy 6-0-ás magabiztos győzelemmel indított. Majd következett két tus győzelem. A döntőben pedig egy gyors technikai tust győzelmet követően, testvéréhez hasonlóan szintén élete első bajnoki címét szerezte meg.A ceglédiek Csiszár Adrián révén az 58 kg-ban még egy bronzérmet és a 29 kg-ban Kiss Rómeónak köszönhetően egy ötödik helyezést is begyűjtöttek.A csapatversenyben a Cegléd a három bajnoki cím ellenére a 2. helyen végzett a több érmet nyerő ESMTK mögött, megelőzve az FTC csapatát.

Eredmények

29 kg 5. Kiss Rómeó

38 kg 1. Józsa Attila

50 kg 1. Mizsei Milán

54 kg 1. Mizsei Ádám

58 kg 3. Csiszár Adrián

Csapatverseny

1. ESMTK

2. CVSE

3. FTC

Ugyanezen a napon a Dorog Városi Sportcsarnokának három szőnyege adott otthont a 2019. évi junior kötöttfogású Fekete Gyémánt Kupának, melyen a magyar mezőny mellett cseh, szerb, ukrán, szlovén, román és szlovák versenyzők próbáltak szerencsét. A magyar versenyzők számára válogató verseny is volt a korosztály világversenyeire. A Ceglédi VSE birkózói 7 fővel képviseltették magukat az igen erős mezőnyben. Végül a ceglédiek egy első és egy harmadik hely mellett két ötödik helyezést is szereztek. A 60 kg-ban induló Török Tamás egy tus és három technikai tus győzelemmel szerezte meg a végső győzelmet és ezzel bebiztosította a súlycsoportja válogatottságát is. A bronzérmet a 77 kg-ban Mohella Flórián szerezte meg, akit egy korábbi borda sérülése is hátráltatott ami még nem jött teljesen rendbe, de ennek ellenére is feltudott állnia a dobogóra. A két ötödik helyezést az 55 kg-ban szőnyegre lépő Kecskeméti Dávid és Katona Zoltán szerezte meg.

Eredmények

55 kg 5. Kecskeméti Dávid, 5. Katona Zoltán

60 kg 1. Török Tamás

77 kg 3. Mohella Flórián

 

Pap Ferenc

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...