12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Fejlesztések a Mezgázban

Március elején az Agrárminisztérium „Ments meg egy kertet” című pályázatán első helyet ért el a Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola 21 fős dísznövénykertész csapata, amelyet az iskola udvarán kialakított közösségi kert parkosításával és a tangazdaságban létrehozott bemutatókert megvalósításával nyertek el. Az intézmény fejlesztése, az építkezések, felújítások azonban szinte folyamatosak több területen, ezekről számolt be lapunknak Bácskai József igazgató:

– A Ceglédi Kézilabda Klub közreműködésével a Magyar Kézilabda Szövetségtől pályázaton nyertünk 34 millió forintot, amelyből az iskola udvarán kültéri kézilabdapálya létesül. A beruházásban oldalpalánkok épülnek, modern műanyagborítás készül és hálók a pálya két végére.

A tornaterem felújítására a Ceglédi Kosárlabda Egyesület támogatásával szintén 34 millió forint TAO támogatást nyertünk el, így annak a héjazatát szeretnénk kicserélni, de jut belőle a parketta javítására, csiszolására és újrafestésére, járólapok cseréjére, valamint a vizesblokkok felújítására és a beltéri nyílászárók cseréjére is.

Fazekas Sándor miniszter adta át 2016-ban az iskola energetikai korszerűsítését (Fotó: Pelsőczy Csaba/FM)

A tangazdaságban saját forrásból 3 tantermet, hozzá tartozó öltözőket és tanári tartózkodót alakítunk ki. Újdonság, hogy termálvizes fűtésre állunk át: a téli hónapokban fűtésszámlánk jelentősen csökkenni fog azzal, hogy a telkünk végében lévő termálkút vizét hasznosítjuk.

Az igazgató elmondta: további terveik is vannak a fejlesztésre: az udvar térkövezése, a kerítés felújítása, a vizesblokkok korszerűsítése, de a tangazdaságban is folyamatosan akad felújítani való. Ezen kívül tárgyalnak az intézmény Széchenyi út felőli oldalán a teljes tető hosszúságában napelemek felhelyezéséről.

– Az oktatásban is vannak újdonságok ebben az évben?

– Igen, három új képzés is indul, az egyik a lovászképzés, ami eddig Cegléden nem volt elérhető. Együttműködési megállapodást kötöttünk a Füle tanyával, így a diákok ott töltik majd a gyakorlatukat. Az intézmény egészségügyi részében kisgyermek és csecsemőápoló szak indul, a mezőgazdasági részben pedig virágkötő és virágkereskedő szak.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....