12.3 C
Cegléd
2024. március 4. hétfő
spot_img

Birkózó eredmények

Múlt héten rendezték a felnőtt Európa-bajnokságot Bukarestben. A Ceglédi VSE versenyzője Nagy Péter az első felnőtt világversenyén lépett szőnyegre a kötöttfogás 82 súlykategóriájában szombaton. A sorsolás nem kedvezett neki, ugyanis Péter a nyolcaddöntőben a 2011. évi Európa-bajnok, tavalyi EB. 3. azeri Huseynovval mérkőzött meg először. Péter bátran kezdett és még a mérkőzés elején állásból eldobta ellenfelét 4 pontért. A második menetben az azeri egy levitellel 4 – 2-re szépített, de már nem változott az állás a mérkőzés végéig és így Péter legyőzte nevesebb ellenfelét. A negyeddöntőben a 2018. évi világbajnoki ezüstérmes török Emra Kus következett. A mérkőzés első menete kiegyenlített csatát hozott. Mivel nem volt akció, így a bírók az első menetben Pétert intették, de a lenti helyzetet kivédekezte. Az első menetet az intésnek köszönhetően a török versenyző nyert 1 – 0-ra. A második menetben ugyanúgy folytatódott egyik versenyző sem tudott állásból akciót végre hajtani. A bírói gyakorlat szerint ha nincs nagy különbség a két versenyző között az intést vissza adják a másik versenyzőnek, hogy neki is legyen lehetősége lentről akciót végrehajtania. Ebben az esetben nem így történt, újra Pétert intették, de a lenti helyzetet szintén kivédekezte. Így már 2 – 0-ra vezetett ellenfele. A mérkőzés vége előtt 1 perccel a török versenyzőt is megintették, de ez már nem járt leküldéssel, így nem derült ki, hogy Péter tudott volna e rajta lentről akciót végre hajtani. A mérkőzést így a török versenyző nyert 2 – 1-re. Sajnos az ellenfele nem jutott döntőbe és így Péter versenye befejeződött és végül a 10. helyen zárta első felnőtt világversenyét.

Szombaton az utánpótlás is szőnyegre lépett hazai versenyeken. A kadetek Esztergomban a válogatottságért küzdöttek kötöttfogásban. A Ceglédi VSE három fővel képviseltette magát. Rafael Dániel az első válogató megnyerése után ezen a versenyen is nyerni tudott 45 kg-ban, így véglegessé vált, hogy ebben a súlycsoportban ő képviselheti hazánkat a korosztályos világversenyeken. A ceglédiek még egy érmet szereztek a versenyen. AZ 55 kg-ban Katona Zoltán két győzelem és egy vereség után állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Eredmények

45 kg 1. Rafael Déniel

55 kg 3. Katona Zoltán

A diák és serdülő lányok ugyancsak szombaton az országos bajnoki címekért léptek szőnyegre Dunakeszin. A Ceglédi VSE 7 versenyzője szállt harcba a bajnoki érmekért a diák korosztályban. A ceglédiek közül hárman is az első versenyükön indultak a bajnokságon. Ennek ellenére a ceglédiek szép eredményeket értek el, két ezüst érem mellett egy negyedik és két ötödik helyezést is begyűjtöttek. A 37 kg-ban és a 49 kg-ban induló Báger Barbara és Molnár Vivien a döntőbe jutott, de sajnos a döntőben mind a ketten vereséget szenvedtek. Báger Barbara 37 kg-ban két győzelem és egy vereség, Molnár Vivien 49 kg-ban három győzelem és egy vereség után állhatott fel a dobogó második fokára. A ceglédiek ezen felül egy negyedik és két ötödök helyezést is begyűjtöttek.

Eredmények

37 kg 2. Báger Barbara

43 kg 5. Józsa Kinga, 5. Végh Vanessza

49 kg 2. Molnár Vivien

65 kg 4. Kamasz Panka

-Pap Ferenc-

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...