5.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Dűlő utat avattak Jászkarajenőn

Három kilométeres külterületi szakasz újult meg Jászkarajenőn. A korábban szinte járhatatlan, tanyás övezetben zúzott köves alapot kaptak a dűlőutak. A beruházásra uniós és hazai forrást nyert a település. A mintegy 83 millió forintból a közvilágítás fejlesztésére is jutott pénz.

Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Földi László a térség országgyűlési képviselője és Palya István Jászkarajenő polgármestere adta át 2019. április 24-én azt a dűlő utat, amely mintegy 80 milliós fejlesztésből valósult meg.

Ez olvasható az Agrárminisztérium Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárságának honlapján:

A kormány kiemelt feladatának tekinti a vidéki térség felzárkóztatását, amelyhez az önkormányzatok munkája is elengedhetetlen. A Vidékfejlesztési Program, illetve a nemzeti forrásból finanszírozott Tanyafejlesztési Program keretében elérhető pályázati lehetőségeket a kistelepülések jól használják fel, hiszen az elnyert források egyre több beruházás megvalósulását eredményezik – hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Jászkarajenőn.
Jászkarajenő önkormányzata két sikeres pályázatnak köszönhetően egy 3 kilométeres külterületi útszakasz felújítására, valamint a község lakott tanyarészéhez kapcsolódó dűlőutak kereszteződéseinek megvilágítására nyert forrást.

A beruházások átadóünnepségén Kis Miklós elmondta: a Vidékfejlesztési Program kertében már több mint 46 milliárd forint megítélt támogatás segíti a külterületi utak megújítását, illetve az önkormányzati utak karbantartásához szükséges gépek beszerzését. Jászkarajenő önkormányzata ebből a forrásból mintegy 74 millió forint összegű támogatást nyert el külterületi útfelújításra, illetve erőgép beszerzésre, amely a környék lakosságának közlekedését, mindennapi életét könnyíti meg.

Mint mondta, a nemzeti forrásból megvalósuló Tanyafejlesztési Program keretében pedig további 2 millió forint összegű támogatás segítette, hogy a lakott tanyarészéhez kapcsolódó dűlőutak kereszteződéseiben megfelelő világítás kerüljön kialakításra. A kandeláberek telepítése a külterületi részen élők biztonságérzetét, valamint a közbiztonságot hivatott javítani.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy a Vidékfejlesztési Program keretének több mint 100 százalékára 2018 év végéig megszülettek a támogatói döntések, amelyből a 2020-ig tartó uniós támogatási időszakban jelentős forrás jut mind a helyi infrastruktúrák, mind pedig a lakosság számára elérhető szolgáltatások fejlesztésére is.

A Tanyafejlesztési Program eddigi, hét éves működése során pedig közel 2000 pályázat részesült pozitív támogatói döntésben, mintegy 9 milliárd forint összegben. Ezt pedig az idén újabb, jelentős mértékű támogatás követ, hiszen az Agrárminisztérium duplájára, mintegy 2,4 milliárd forintra emelte a program keretösszegét. A beérkezett pályázatokról várhatóan nyáron születik döntés – tette hozzá.

További képek…

Földi László, országgyűlési képviselő

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...