12.7 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Óvodai sportparkra pályázik Nagykőrös

Óvodai sportparkra pályázik Nagykőrös, és kiemelt támogatást kap a Nagycsaládosok Nagykőrösi Egyesülete. Nagykőrös Város Önkormányzat képviselő- testülete április 25-én reggel rendkívüli ülést tartott, melyen számos fontos döntés született. Döntés született arról, hogy pályázatot nyújt be a település az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány 2019/2020 évre „Nemzeti Ovi-Sport Program” című felhívására. Ebben mini műfüves sportpálya létesítésére, a pályához tartozó eszközök beszerzésére, képzések, rendezvények lebonyolítására lehet pályázni, mely a Nagykőrösi Városi Óvoda, Batthyány út 20. szám alatt valósulhat meg. Az önkormányzat a 2020. évi költségvetésében biztosítja a program megvalósításához szükséges maximális 4.500.000 Ft önrészt.

Mint az dr. Czira Szabolcs polgármester előterjesztésében olvasható, „az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány hirdetett pályázatot „Nemzeti Ovi-Sport Program” címmel. A felhívás alapján lehetőség nyílik óvodák területén mini műfüves sportpályák létesítésére, a pályához tartozó eszközök beszerzésére, képzések, rendezvények lebonyolítására. A pályázati felhívás alapján az önrész összege max. 4.500.000 Ft, mely a teljes bekerülési összeg 30 %-a.

Dr. Czira Szabolcs polgármester előterjesztését is támogatta a képviselő- testület a Nagycsaládosok Nagykőrösi Egyesületének, a kulturális keret tartalékából nyújtandó támogatására. Dr. Czira Szabolcs polgármester előterjesztésével, – összhangban a FIDESZ-KDNP családbarát magyar Kormány politikájával -, az idén 25. jubileumát ünneplő egyesület a márciusban kapott 100.000 Ft-os támogatásán felül további 400.000 Ft támogatást kap, melyből egy három programelemből álló ünnepségsorozatot valósítanak meg: könyvkiadással, családi nappal és a családi bállal. Nemes a cél, mely támogatásra érdemes, ezért megvan a városvezetés irányából a jó szándék, hogy összességében fél millió forinttal támogassák a Nagycsaládosok Nagykőrösi Egyesületét.

Forrás: nagykoros.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...