12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Egy éves a Közösségben Istennel

Születésnapját ünnepelte áprilisban több eseménnyel a “Találkozz Istennel!” rendezvények szervező közössége. Április 25-én 35 országot érintő turné keretében Magyarországon először lépett színpadra a Ballet Magnificat nemzetközi balett csoport a művelődési központ színháztermében, április 28-án pedig Baán Katalin fotóművész és Koltói Ádám nyelvész beszéltek a fotóművész alkoholizmusból való szabadulásáról és ahhoz kapcsolódó “istenélményéről” valamint az erről készült interjú születéséről a CVSE Panzió nagytermében. Április 14-i születésnapi ünnepségükön pedig a Magyar Pünkösdi Egyház főtitkára Kecser István volt a vendég.


Cegléden csaknem 100 éve van jelen a pünkösdi mozgalom, amely Magyarországon bevett keresztény történelmi egyház, világviszonylatban fél milliárd taggal. A Közösségben Istennel kéthetente tartott rendezvényein meglepően sok a 20 év körüli fiatal, pedig ez az Istenben való hit témájával foglalkozó eseményeken ma már sajnos nem megszokott. A  terembe belépve ez az, ami azonnal megragadja az érkezőt. A modern hangszerelésű, fiatalos zene, a mindenkit érintő témák érdekes megfogalmazása minden korosztály számára érthető, befogadható. Gyakran szerepelnek ismert ceglédi közéleti emberek meghívottként a nyitott Találkozz Istennel! alkalmakon: Mácz István, Cegléd volt polgármestere, díszpolgára, 20 keresztény könyv szerzője, Banai Szilárd, az ország legjobb dobosa, vagy Tóth Pál séf is beszéltek már hitükről, megosztották Istennel kapcsolatos élményeiket, találkozásukat.

– Hitről szóló programjainkat elsősorban a hagyományos egyházi keretek között helyüket nem találók és inkább fiatalok, családok részére szervezzük. Azt valljuk, hogy a való életben felmerülő kérdésekre, problémákra kell gyakorlatias választ találnunk – a Biblia alapján. Az útját kereső ember és az egyház közös nyelve lehet a zene, a művészet, és mindannyiunkat érintő témák. Vendégként olyan személyeket vonok be, akik számomra hitelesek. – mutatja be a rendezvény házigazdája Krizsán Ervin elveiket. – Logónk három fő mottónkat fogalmazza meg: ISTENHIT: Közösségünk elsődleges oka és célja a “Biblia Istenének” megismerése, tisztelete és szolgálata. Őt Jézus Krisztus által bárki megismerheti. Hisszük, hogy a Szent Lélek által ma is tevékenyen közöttünk van., KÖZÖSSÉG: Törekszünk rá, hogy közöttünk, “Isten családjában” mindenki befogadó otthonra találjon, KÜLDETÉS: Hiszünk abban, hogy minden kereszténynek “isteni” küldetése van, amihez közösségünk lehetőségeihez mérten mindenki számára hátteret biztosít.

Elveiket a gyakorlatban is alkalmazzák, a közösség szabadidős programokat, kirándulásokat szervez, saját zenekaruk van, közösen sportolnak, rászorulókon segítenek és kisebb – kötetlen beszélgetésekre alkalmat adó – köröket is létrehoztak: például a kereszténység alapjai iránt érdeklődőknek, a fiataloknak tematikus programokat szerveznek, de népszerű program a Női Közösség is, elsősorban hölgyeket érintő témákkal.

– Első évünkben kiemelt eseményünk volt decemberben, hogy a Veres Tamás által írt darabot színpadra vitte a ceglédi Patkós Irma Színház. A Tékozló fiú bibliai története mindenki által ismert igazi klasszikus, és most az elmúlt héten ugyanezt a témát hozta el a professzionális nemzetközi balett csapat, ami óriási megtiszteltetés számunkra. Mind a látvány, mind az üzenet igazi “istenélmény” volt számunkra. – számolt be a közösség vezetője.

A gyülekezet oldalán olvasható visszajelzések arra utalnak, a modern csomagolásban mély tartalom található:

– “Nagyon jól érzem magam nálatok. Minden alkalomnak olyan üzenete van számomra, amit igyekszem beépíteni az életembe. “Hitelesek” vagytok, ha szabad ezt szót használni. Tömör, velős minden egyes szavatok. Köszönöm!”

– “Ha az egyház az évszázadok során ezt a kiinduló igazságot hirdette és tette volna, nem tartanánk itt. Amit mindig csodálok, hogy bármilyen mélyre is került Isten népe az Úr Igéje mindig eleven, mindig visszatérít a helyes útra. Nagyon jó, hogy még van a kegyelem, még van élő ige!”

– “Életem legszebb és legmeghatóbb keresztelői élménye volt a mai nap. Köszönöm Nektek, hogy részese lehettem!”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....