4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Megszabadultam a pornófüggőségtől!

Tavasszal jelent meg a hír, hogy egy felmérés szerint 2018-ban Cegléden néztek országosan a legtöbben pornót, így az országos hírportálok hangzatos címmel tették közzé: Cegléd lett az ország „pornófővárosa”. A kétes dicsőségről szóló hír sajnos nem minden előzmény nélküli, mert ugyanebben a felmérésben évek óta az első tízben van a városunk. A hír kapcsán megkereste lapunkat Cegléd egyik ismert vállalkozója Kozák István, hogy szeretné elmondani saját történetét a pornófüggőség következményeiről és a kiútról.
– Nem gyakori, hogy valaki ilyen intim témáról akarjon beszélni a nyilvánosság előtt. Téged mi indított erre?
– Olvastam a hírt, hogy Ceglédnek sikerült első helyet elérnie országosan a pornográfia nézettségében. Ezen egyrészt nagyon meglepődtem, másrészt úgy gondolom rengeteg a titok e körül. Az emberek szégyellik ezt, de beszélni kell róla, mert nem tudják az érintettek, hogy a pornónézés milyen hajlamokat, következményeket hoz „melléktermékként” az életünkbe, a sorsunkat hogyan alakítja, sőt még gyerekeink jövőjére is hatással van. Sokan úgy gondolják, hogy csak a pszichológusok beszéljenek erről, de én átlagemberként arról tudok beszámolni, amit magam megéltem, pornófüggőként.

– Hogyan kezdődött?
– Már gyerekkoromban néztem pornót, akkor még szocializmus volt, tehát titokban kazettákon, mert otthon voltak ilyen filmjeink. Ma már sokkal könnyebb hozzájutni ilyen tartalomhoz az interneten, tehát még könnyebb rákattanni. Akkor gyerekként kíváncsi voltam és ez a szememnek és a testemnek élvezetet okozott, vágyakat keltett bennem, és ez folytatódott kamaszkoromban és fiatal felnőttként is, egészen 30 éves koromig, amikor lelepleződött előttem, hogy a pornó méreg, pusztító szer, ami függőséget okoz. Olyan kéjvágyat hoz létre az emberben, ami a személyiségét, a kapcsolatait rombolja, identitási zavarokat okoz. Romba dönti a fiatalok jövőjét, szétszedi a házasságokat és mindig többet akarsz belőle, de sose válsz olyanná, mint amit a filmen láttál. Ráadásul még nem is leszel tőle boldog, minél mélyebbre mégy benne, annál üresebb és keményebb lesz a szíved.  Amit a filmen látsz az nem valóság, ezt tudod is, de a kéjvágy miatt te is le akarod játszani a valóságban, pedig az egész egy hazugság, nem ad valódi örömet. Ez férfiakra és nőkre is vonatkozik. Hiába mondják a szexológusok, hogy nézzen nyugodtan pornót aki akar, mert megszabadít a feszültségtől, de a negatív hatásokról nem számolnak be. Egy barátom homoszexuális lett emiatt, de tudok arról, hogy nők azért váltak prostituáltakká, mert pornófüggők lettek még gyerekként. Én magamnak két élettársi kapcsolatom ment tönkre a kicsapongó élet miatt, folyamatosan megcsaltam őket, prostikhoz is jártam.

– Mi volt a fordulópont az életedben?
– 11 évvel ezelőtt jutottam el a mélypontra, már a harmadik élettársi kapcsolatban éltem és a társam szeretetet, bizalmat adott nekem, de én nem tudtam viszonozni. Az ember szíve megkeményedik, a nőt csak, mint testet, a vágya tárgyát látja és megfagy benne a szeretet. Felismertem, hogy nem tudok szeretni, hogy a kapcsolatunk nem az őszinteség alapján áll. Amikor minden nap többször is rá-ránéz valaki meztelen testekre az interneten, akkor az már függőség és emellett más nőknél kerestem a szexuális örömet. Nyomasztott már a bűn terhe, olyan emberré akartam válni, aki biztonságot ad, akire felnézhet a felesége. Igen a felesége és nem az élettársa!

A fordulat 2007. október 6-án történt, ez volt az a pillanat, amikor elfogadtam Jézust megváltómnak, bűneimért bocsánatot kértem és kaptam. Elkezdtem a Bibliát olvasni és megértettem, hogy mi a bűn és mi a következménye. Addig azt gondoltam, hogy csak amiért törvény előtt elítélnek az számít bűnnek, a lelkiismeretem már rég halott volt. De annyira vágytam, hogy jobb emberré váljak, hogy Istenhez fordultam segítségért. Az életem, testem, lelkem, elmém, vágyaim és a kemény kőszívem – tele szennyel – átadtam Istennek és kaptam egy új, tiszta, érző, hússzívet. Engedelmeskedtem Istennek, megvallottam a bűneimet, víz által újjászülettem és elfordultam a bűnös életformától, a Hit Gyülekezetének tagja vagyok. Nem elhagytam, hanem elvettem feleségül az élettársamat, akivel még közös gyermekeink születtek, összesen négy közös gyermekünk van. 11 éve hűséges férj vagyok és nem csalom meg őt. Megszabadultam a pornótól és a házasságtöréstől! Érezni tudok, örülni a jó dolgoknak és hálásnak lenni, tudok bocsánatot kérni és megbocsátani – új szívvel új emberré váltam!
– Milyen az új ember házassága?
– Csodálatos, azelőtt soha nem volt igazi szerelmem. A pornó elpusztítja ezt is, mert nem képes az ember mély érzelmekre. Amellett hamar megunja a másikat, pár év és már nem tud újat nyújtani a társ. Én most 41 éves vagyok, 14 éve vagyunk együtt, 10 éve, mint a feleségem és nagyon szerelmes vagyok a feleségembe és ő is belém. Nem unjuk egymást, hanem a házasságunk folyamatosan megújul. Még az élet nehézségei is megerősítik a kapcsolatunkat, mert mindketten hiszünk abban, hogy Isten minden élethelyzetet jóra fordít majd.
– Mi az, amit üzensz a ceglédieknek?
– Azt javasolom azoknak, akik akár titokban pornóznak, akár természetes dolognak tekintik, hogy van kiút, van megoldás, meg lehet ettől szabadulni. Nézzenek szembe a pornó pusztító hatásával a kapcsolataikban, érzelmi életükben! Isten teljes szabadulást tud adni ettől a romboló erőtől! A testi lelki egészségedre, a sorsodra, a gyerekeid jövőjére is hatással van, ha te meg akarsz változni és ezért teszel is: akard, kérd a segítséget, én akár szívesen beszélgetek veled, ha megkeresel. Vállald fel, hogy változni akarsz, és Isten segítségével valami új és tiszta kezdődik az életedben.

Hasonló hírek

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....