5.9 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

IV. Tárogató fesztivál

A tápiószelei önkormányzat 2019. május 18-19-én rendezi meg az országosan is egyedülálló IV. Tárogató fesztivált Tápiószelén a Népkertben.

Az eddig megtartott – a hungarikumként számon tartott tárogatót és vele a népzenét a központba helyező – rendezvényük várakozás feletti sikert és sok látogatót vonzott. A fesztivál különlegessége, hogy élő zenét játszó népzenei fellépőket hívnak meg és a kiállítók is népművészek, hagyományos mesterségeket űzők, kézművesek, termelők. Hangsúlyt fektettek a rendezvény szervezésekor a hungarikumok bemutatására is, mint nemzeti büszkeségeinkre.

A tárogató hangszer nemcsak névadója a fesztiválnak, de központi eleme is a színpadra lépők produkcióinak. A két napos fesztivál első napját magyar nótákkal indítja Miskolci Balogh Zoltán és cigányzenekara Budai Beatrix és Tarnai Kiss Lász­ló énekesekkel. Az a híres tárogató címmel ezután a különleges hang­­szer magyarországi művelőinek fellépése következik Terék József vezetésével, de a Tápió-mente fiatal tehetségei is bemutatják énektudásukat a színpadon. Délután Pápai Jo
ci élő zenekaros koncertet ad főszerepben a tárogatóval. A nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes műsora után, Boban Markovic Orkestar zárja az estét.

Másnap – zárásként – a tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Házban ad koncertet a Borbély Mihály Polygon, amelyben a tárogató mellé a szintén hungarikumnak számító cimbalom és ütőshangszerek triója ad felejthetetlen élményt a hallgatóknak.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...