8.8 C
Cegléd
2025. október 2. csütörtök
spot_img

Csíramálé hangyasörrel

A hétvégén május 16-18-ig rendezik meg a Gourmet Fesztivált a Millenárison. Ez évben a főszerepben alapanyagként a paprika, a sör és a sercli, vagyis kenyérvég szerepel. A gasztronómiai seregszemlére a ceglédi séftehetség Tóth Pál is meghívást kapott, hogy május 18-án 14 órától a színpadon mutassa be az alkalomra komponált menüjét. A köveskáli Kővirág étterem séfje egy ceglédi hagyományos ételt is visz: a csíramálét újragondolva barnasörös keksszel tálalja, de angusmarhából is készül majd egy remek fogás. Az ételek mellé desztillált hangyákból készült sört kínál majd frissítőnek.
Tóth Pál az egyik legtehetségesebb fiatal séfként mutatta be a Gourmet Fesztivál színpadán a legújabb kísérletének eredményét a hangyasört

Palit arról kérdeztük, honnan jött az ötlet a hangyasörre és hogyan készül: – Hallottam, hogy gint készítenek hangyával, innen vettem az ötletet a sörhöz, amelyet kifejezetten a Gourmet Fesztiválra készítettünk. Egyszerűen elmentünk az erdőbe, kerestünk egy hangyabolyt, a kezünket bedugtuk, a hangyákat ezután egy vizes edénybe belesöpörtük. Desztilláltam és végül a párlatot összekevertük sörrel. A hangyák feromonokkal kommunikálnak, aminek nagyon intenzív illata és íze van, ez jól érezhető a hangyasörön. – mesélte Pali, aki azt is elmondta eddig aki megkóstolta annak nagyon ízlett a különleges ital, amelyből egyelőre 60 palack készült mindössze a fesztiválra.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Curtis és Judie: ezért halasztják a gyermekvállalást

Curtis és felesége, Barnai Judit – akit a ceglédi...

Kábítószer-gyanús anyagot találtak

A járőröző körzeti megbízottak múlt héten éjjel egy gépkocsit...

Kenyérsütés az Ipartestületnél

Szeptember 28-án kenyérsütő workshopot tartottak az Ipartestület retró termében....

Intim titkok a múzeumban

Különleges rendezvénnyel várja a hölgyeket a Kossuth Múzeum október...

Az Év vállalkozója: Illés József

Átadásra került az Év Vállalkozói Díj, a VOSZ, vagyis...