15 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Csíramálé hangyasörrel

A hétvégén május 16-18-ig rendezik meg a Gourmet Fesztivált a Millenárison. Ez évben a főszerepben alapanyagként a paprika, a sör és a sercli, vagyis kenyérvég szerepel. A gasztronómiai seregszemlére a ceglédi séftehetség Tóth Pál is meghívást kapott, hogy május 18-án 14 órától a színpadon mutassa be az alkalomra komponált menüjét. A köveskáli Kővirág étterem séfje egy ceglédi hagyományos ételt is visz: a csíramálét újragondolva barnasörös keksszel tálalja, de angusmarhából is készül majd egy remek fogás. Az ételek mellé desztillált hangyákból készült sört kínál majd frissítőnek.
Tóth Pál az egyik legtehetségesebb fiatal séfként mutatta be a Gourmet Fesztivál színpadán a legújabb kísérletének eredményét a hangyasört

Palit arról kérdeztük, honnan jött az ötlet a hangyasörre és hogyan készül: – Hallottam, hogy gint készítenek hangyával, innen vettem az ötletet a sörhöz, amelyet kifejezetten a Gourmet Fesztiválra készítettünk. Egyszerűen elmentünk az erdőbe, kerestünk egy hangyabolyt, a kezünket bedugtuk, a hangyákat ezután egy vizes edénybe belesöpörtük. Desztilláltam és végül a párlatot összekevertük sörrel. A hangyák feromonokkal kommunikálnak, aminek nagyon intenzív illata és íze van, ez jól érezhető a hangyasörön. – mesélte Pali, aki azt is elmondta eddig aki megkóstolta annak nagyon ízlett a különleges ital, amelyből egyelőre 60 palack készült mindössze a fesztiválra.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...